EA Sports İngiltere Birinci Lig Haklarını Almaya Yakın

Resmi duyuru yakında yapılabilir...

Sky News tarafından belirtilene göre, EA Sports İngiltere Birinci Lig haklarını almak için anlaşmayı tamamlamaya yakınmış. Bu, bu yıl içerisinde çıkması beklenen EA Sports FC için bir başka güçlü adım olacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil: Death Island Animasyon Filmi Duyuruldu


Geçtiğimiz yılın Mayıs ayı içerisinde yapılan duyuru ile FIFA 23 sonrasında geçiş yapılacak yeni oyunun adı EA Sports FC olarak kesinleştirilmiş iken, sporun daha fazla alanı hayata geçirileceği ve oyuncuların karşısına yüzlerce takım, stadyum ve dünya genelindeki binlerce oyuncu ile çıkılacak olan oyunda, üç yüzden fazla bireysel lisanslı ortağın güç birliği yapacağı da açıklanmıştı.

71ed0-cover-photo-25

EA Sports İngiltere Birinci Lig Haklarını Alıyor

Yeni oyuna ilişkin ilk detayları Temmuz ayında almaya başlayacağız. Bunun öncesinde de hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde İtalyan futbol devi Juventus FC ve İspanya ligi La Liga ile birden fazla yılı kapsayan ortaklık anlaşmasının ardından, şimdi de sırada İngiltere Birinci Lig var.

Sky New sitesinde yer alan habere göre EA Sports, dört yüz seksen sekiz milyon sterlin olduğu söylenen ve altı yıl sürecek ortaklığı dün itibarıyla yirmi Birinci Lig takımı ile paylaşmış. Bir kulüp yöneticisi ise bunun kulüp başına yıllık en aşağı seksen milyon sterlin anlamına geldiğini, Electronic Arts şirketinin de ligin lider ortağı ve özel elektronik oyun lisansına da sahip olacağını söylemiş.

Geçtiğimiz günlerde finansal raporunu yayınlayan Amerika menşeli yayıncı, FIFA 22 oyununun serinin gelmiş geçmiş en başarılı oyunu olduğunu söyledi. Ayrıca ortaklığından dolayı FIFA yönetimine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Exit mobile version