EA Sports FC, La Liga Lisanslarını Aldı

Yeni oyun için yeni adımlar şimdiden atılıyor...

EA Sports FC, yaptığı duyuru ile La Liga lisanslarını aldı. Önümüzdeki sene başlayacak olan anlaşmanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Electronic Arts Juventus FC ile Anlaşma İmzaladı!


Mayıs ayı içerisinde yapılan duyuru ile FIFA 23 sonrasında geçiş yapılacak yeni oyunun adı EA Sports FC olarak kesinleştirilmiş iken, sporun daha fazla alanı hayata geçirileceği ve oyuncuların karşısına yüzlerce takım, stadyum ve dünya genelindeki binlerce oyuncu ile çıkılacak olan oyunda, üç yüzden fazla bireysel lisanslı ortağın güç birliği yapacağı da açıklanmıştı.

LaLiga_EA_SPORTS_FC_16-9

EA Sports FC, La Liga Lisanslarına Sahip Oldu

İlk detayların 2023 yılının Temmuz ayında açıklanacağı EA Sports FC için yeni adımlar, yakın bir zaman önce imzalanan Juventus FC anlaşması ile devam ediyor. EA Sports şimdi de İspanya ligi La Liga ile birden fazla yılı kapsayacak bir ortaklık anlaşması imzalanmış.

Electronic Arts tarafından aktarılana göre, yıl başına otuz milyon dolar ödenecek olan anlaşma neticesinde, La Liga, La Liga 2, La Liga Promises ve eLa Liga olmak üzere, isim ve logolar, grafikler, yazı tipleri ve diğer görsel elementler olmak üzere marka hakları resmi olarak kullanılabilecek.

2023/24 sezonu ile başlayacak olan ortaklığa ilişkin olarak La Liga başkanı Javier Tebas, “La Liga eşsiz bire bir, yayın ve dijital hayran etkinlikleri ile fiili futbol şampiyonları için ön plandayken, EA Sports etkileşimli futbol deneyimlerinde ileri teknolojiyi sunuyor. EA Sports ile yıllardır stratejik ortaklık halindeydik ve bu genişletilmiş anlaşma, futbolun sanal ve gerçek dünyaların arasındaki birleşimi, tüm futbol hayranlarına yenileşmenin bir sonraki seviyesini sunma sözüdür.” yorumuna bulundu.

Geliştirici stüdyodan David Jackson ise, yayınlanan bir bildiride, ortaklığın görsel erişiminin ve çapının çok heyecan verici olduğunu ve sonuç olarak oyunculara ek deneyimler sunulacağını dile getirdi.

Exit mobile version