EA Çalışanları İkon Oyuncu Satıyor İddiası

EA çalışanları ikon oyuncular için binlerce Euro alıyorlar...

ea çalışanları ikon oyuncu satıyor

EA çalışanları ikon oyuncu satıyor iddiası, FIFA camiasının ana gündem maddesi haline geldi. Sosyal medya dolaşan görsellere göre, 1.000 Euro gibi ödeme yapan oyuncular, açtıkları paketlerden yüzde 100 ikon oyuncu çıkarabiliyorlar.

FIFA serisi aslında uzun yıllar PES serisinin gerisindeydi. Sadece Türkiye’de de değil; birçok ülkede PES daha çok oynanıyor ve daha fazla oyuncuya hitap ediyordu. Buna rağmen ilk defa 2009 yılında duyurulan FIFA Ultimate Team modu, bütün rekabetin seyrini değiştirdi. Oyunculara bambaşka bir mücadele şekli sunan FUT, bir anda FIFA’nın öne geçmesini sağlamıştı.

FUT olarak kısaltılan bu modda oyuncular, çeşitli kriterlere uyarak kendi takımlarını oluşturuyorlar ve online mücadelelere giriyorlardı. İçinde barındırdığı lig sistemi ile neredeyse bağımlılık haline dönüşen FUT’ta daha iyi takımlar kurmak için başvuracağınız ilk yöntem ise paket açmaktı. Halihazırda onlarca farklı paket türü barındıran FUT, yıllar içinde paket içeriklerini de çeşitlendirmişti.

Paketlerden, oyunun orijinal halinde belirlenen güçleriyle futbolcular çıktığı gibi çeşitli etkinlikler sonrasında paketlere eklenen kartlar da yer alıyordu. Şampiyonlar Ligi, Yılın Oyuncuları, Maçın Oyuncusu, Haftanın Oyuncusu gibi etkinliklerle kimi futbolcuların daha güçlü kartları oyuna ekleniyordu. Bu farklı tarzlardaki kartların enderliği ise fiyatlarını etkiliyordu. FIFA içerisindeki en pahalı FUT kartları ise çoğu zaman, futbolu bırakmış ünlü futbolcular için oluşturulan ikon kartlarıydı.

EA Çalışanları İkon Oyuncu Satıyor mu?

İkon kartlar arasında gerçekten güçlü olanların fiyatları, birkaç milyon FUT Coin değerinde oluyordu. Daha fazla coin kazanmak için elde etmeniz gerekenleri daha önce coin kasma rehberi yazımızda aktarmıştık. Fakat bu modu hiç bilmeyenler için şöyle açıklayalım: Milyon coinlere ulaşmak için sadece maç sonucunda elde ettiğiniz coin’leri biriktirirseniz, on binlerce maç yapmanız gerekiyor.

Bugün ortaya çıkan bazı ekran görüntülerinde ise EA çalışanı olduğu iddia edilen kimselerin, oyunculara en güçlü kartları gerçek para karşılığında sattıkları görülüyordu. Paylaşılan ilk ekran görüntüsünde, 2 Icon Momets oyuncusu için 1.000 Euro talep ediliyordu. 3 Icon Moment ve 2 Team of the Year oyuncu için istenen ücret ise 1.700 olarak belirlenmişti. Yani 1.700 Euro ödeyerek, bazı oyuncuların yüzlerce saat harcayarak kurabildikleri takımı, anında kurabiliyordunuz.

Dahası bu oyuncular takas yoluyla ya da başka yöntemlerle oyunculara aktarılmıyordu: Direkt olarak paketlerin içinden çıkıyordu. Paylaşılan diğer görsellerde oyuncuların paketleri açarak bu oyuncuları elde ettikleri görülebiliyordu. Yani bu da direkt olarak içeriden müdahale ile paket içeriklerinin değiştirilebileceğini gösteriyordu.

1.700 Euro harcayan birinin paketinden çıkanlar ise ikinci tweet’te bizlere aktarılmıştı. Gerçekten söylendiği gibi 3 ikon, 2 yılın takımı oyuncusu paketten çıkmıştı. Az biraz eli kolu olan biri, sadece bu 5 oyuncuyla bile rakiplerinden kolayca sıyrılabilirdi.

Yayıncılar Böyle Paketler mi Açıyor?

Aslında buradan sonrası biraz kişisel görüşüm olacak: YouTube videoları tamamen yalan mı?

FUT ile ilgili Twitch ve YouTube üzerinde içerik hazırlayan bazı yayıncıların, size göre biraz daha “şanslı” olduğunu fark etmişsinizdir. Aynı paketi yayıncının açtığı sayıda kendi hesabınızda açtığınızda, yayıncılar kadar iyi kartlar elde edemediğinizi kesinlikle görmüşsünüzdür. Hatta çoğu zaman EA tarafından açıklanan paket içeriği yüzdelerine uygun olmayan paket sonuçlarıyla karşılaşmış olabilirsiniz.

Bu görselleri gördükten sonra benim aklıma tek bir soru geldi: Paket açtırma reklamı mı?

Bir yayıncıyı takip ederken, yeni yayınlanan bir etkinlikle gelen paketleri açtıktan sonra harika oyuncular elde ettiğini görürseniz, siz de muhtemelen o paketleri açmak isteyeceksiniz. Hesabınızda yeterli coin olması durumunda problem yok, biliyorsunuz. Peki, yeterli coininiz yoksa ve paketleri hala açmak istiyorsanız? O zaman gerçek para harcamanız gerekiyor.

EA, halihazırda FIFA 21 ile birlikte FUT sistemindeki paketleri ve oyun içindeki momentum sistemini tamamen berbat etmiş durumda. Üstüne üstlük “bazı” oyuncular için bu tarz paket müdahaleleri yaparak ya da her oyuncu için paketlerden oyuncu çıkma şansını değiştirerek bir politika oluşturuyorsa, o zaman FIFA oynamanın, en azından FUT oynamanın bir anlamı kalmıyor.


İlginizi Çekebilir: FIFA Hafta Sonu Ligi Tavsiyeleri


Exit mobile version