EA Battlefield 2042 Başarısızlığını Nedenleri ile Kabul Etti

Halo Infinite, en çok dikkat çeken nedenlerden birisi olmuş...

EA Battlefield 2042 Başarısızlığını Nedenleri ile Kabul Etti

EA Battlefield 2042 başarısızlığı sonrasında şirket içi bir toplantı gerçekleştirdi. Xfire tarafından yayınlanan bir rapora göre son oyunun başarısızlığında, şirket içinde alınan kararlar, Halo Infinite ve küresel salgın neden olarak gösterilmiş. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Battlefield 2042 Oyuncuları Para İadesi İstiyor


19 Kasım 2021 tarihinde çıkışını gerçekleştiren Battlefield 2042 için olumsuz gidişatta herhangi bir değişiklik görünmüyor. DICE stüdyosunda oyunu olması gereken noktaya getirmek için çalışmalar devam ederken, bilhassa Steam mağazasındaki kullanıcı incelemelerinde memnuniyet yüzdesi de düşüyor.

EA Battlefield 2042 Başarısızlığını Kabul Ediyor

Mevcut durumun ne zaman düzeleceği belirsiz iken, Xfire tarafından yayınlanan bir rapor ilginç detayları ortaya döktü. Yakın bir zaman önce şirket içinde Battlefield 2042 oyununun tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiş. Yöneticiler yirmi dakika boyunca neyin yanlış gittiğini gözden geçirmişler ve söylene göre Şef Stüdyo Başkanı Laura Miele, oyunun problemlerinden birinin büyük bir güncellemeye gitmesi gerekmiş olan Frostbite motoru olduğunu dile getirmiş. Öyle ki üzerinde çalıştıkları ilk versiyon çok eskiymiş ve geriye dönüp geliştirmeleri gerekmiş. Bunun sonucunda, eski oyun verilerinin yeni versiyona taşınması da geliştirilme sürecinde on sekiz aylık bir kaybın yaşanmasına mal olmuş.

Miele’ye göre başarısızlığın bir diğer gerekçesi ise COVID-19 salgınının sonucu olarak evden çalışma ortamına geçiş. Yeni bir proje için yenilikçi yaklaşım ve tutku var iken ortaya çıkan küresel salgının projenin tam ortasına denk gelmesi ile oyun geliştirme ekiplerinin evden çalışma sistemine geçişleri, daha önceden deneyimlenmeyen yeni değişkenler ile karşı karşıya kalmalarına neden olmuş.

Halo Infinite da başarısız olunması konusunda bir dönüm noktası olmuş. Bildiğiniz gibi çok oyunculu modu ücretsiz olarak Battlefield 2042 oyunundan dört gün önce, yani 15 Kasım 2021 tarihinde yayınlanmıştı. Electronic Arts şirketinin bu noktada Battlefield 2042 oyununun Halo Infinite kadar hatasız olmamasından dolayı oyuncuların ilgi odağının kaydığına inanıyor.

Son olarak Laura Miele, oyuncuların beklentilerinin değiştiğini ve eski standartlara bağlı kalmanın doğru bir tercih olmadığını da söylemiş. Farklı kesimden oyuncuları da düşünerek geniş bir açıdan yaklaşımda bulunulmadığı ve oyuna mümkün olabildiğince derinlik katılmadığına dikkat çekilir iken, skor tabloları ve VOIP sistemlerinin eksik kalmasının da tuzu biberi olduğu söylenmiş.

Sonuç olarak, Battlefield geliştirme ekiplerinin yeniden yapılandırılmasına ve daha fazla uygun bir şekilde oluşturulmasına karar verilmiş olduğu da Xfire raporunda dikkat çeken diğer detayların arasında yer alıyor.

Exit mobile version