E3 2023 Katılımcıları Arasında Microsoft, Nintendo ve Sony Yok

Üç büyüksüz bir E3...

Yayınlanan yeni bir rapora göre, E3 2023 katılımcıları arasında Microsoft, Nintendo ve Sony yer almayacak. Görünüşe göre, ESA tarafından düzenlenen organizasyon kan kaybetmeye devam ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation, Türkiye’den Çekilecek Olabilir (Güncel)


2020 yılı ile hayatımıza giren COVID-19 sonrasında, fiziksel olarak düzenlenen pek çok etkinlik, ya dijital ortama aktarılmış ya da bütünüyle iptal edilmişti. ESA tarafından organize edilen E3 de bunlardan bir tanesi olmuştu. Şirket her ne kadar fuarlara devam etmeyi istiyor olsa da, 2019 ve öncesindeki ortam eskisi gibi sağlanamıyor. Bunun en büyük gerekçesi ise, katılımcıların kendi canlı yayınlarını organize etmeye başlamış olmaları ile büyük fuara olan ilginin iyiden iyiye azalması olarak gösterilebilir.

AA16Vd06

E3 2023 Katılımcıları Arasında Microsoft, Nintendo ve Sony Bulunmuyor

ESA, bu yıl E3 fuarının Los Angeles şehrinde düzenlenecek fiziksel konferanslar ile geri döneceğini belirtmişti. 13 – 16 Haziran 2023 tarihleri arasını kapsayacak olan E3 2023 için Microsoft, Nintendo ve Sony üçlüsünün de katılımda bulunması ve heyecan verici yeni duyurulara imza atmaları bekleniyordu. Ne var ki IGN tam aksini söylüyor. Birden fazla kaynak üzerinden edinilen bilgiler ile hazırlanan raporda, bu üç şirketin E3 2023’ü pas geçecekleri söyleniyor.

Bildiğiniz gibi Japon teknoloji devi 2019 yılından beri dünyanın en büyük oyun fuarına gelmiyor. Nintendo tarafında ise Direct sunumları ile planladığı duyurularını gerçekleştiriyor ve açıdan baktığımızda, katılım için yeterli bir neden görmüyor olabilir. Microsoft ise henüz net şey söylemiş değil. Şirket, yaz mevsimindeki yıllık gösterim için geri döneceğini söyledi ama E3 2023 kapsamında olup olmayacağı belirtilmedi.

E3 yıllardan bu yana giderek küçüldükçe oyun yayıncılarının büyük duyurularını yapmaları için başka dijital etkinlikler ortaya çıkmaya başladı. Şu anda bunlar arasında en önemlisi, her ikisi de Geoff Keighley tarafından sunulan The Game Awards ve Summer Game Fest.

E3’ün bu tarz markaları da kaybetmesiyle etkinliği daha ne kadar sürdürebileceği belirsiz ancak görünen o ki diğer her şey gibi etkinliklerde yerini dijital dünyaya bırakıyor.

Exit mobile version