E3 2023 Resmi Olarak İptal Edildi

Bakalım e3 fuarının geleceği ne olacak?

2020 ve 2022 yıllarının ardından bu yılın da E3 fuarı iptal edildi. Yıllardan sonra ilk kez geleneksel olarak düzenleneceği söylenen E3 2023, birçok büyük yayıncının çekilme kararı alması üzerinde düzenlenmekten vazgeçildi.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft E3 2023 Fuarına Katılmaktan Vazgeçti


Bildiğiniz gibi 2020 itibarıyla dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, yıl içerisinde pek çok organizasyonun ya ertelenmesine, ya dijital ortama geçmesine ya da bütünüyle iptal edilmesine yol açmıştı. E3 de bunlardan bir tanesiydi. Yıllardır Los Angeles şehrinde düzenlenen fuarın iptalinin ardından, katılımda bulunan yayıncılar da kendi etkinliklerini düzenlemeye başlamışlardı. Bu durum, sonraki yıllarda da devam etmiş ve haliyle 2019 yılına kadar dünyanın en büyük oyun fuarına olan ilgi de büyük bir hızla azalmıştı.

ESA, ReedPOP ile yapılan ortaklığın ardından E3 2023 fuarının yıllardan sonra ilk kez geleneksel biçimde düzenleneceğini duyurulmuştu. Ne var ki sonradan, zaten 2019 yılından bu yana katılımda bulunmayan Sony’ye ek olarak Microsoft ve Nintendo da kendi etkinliklerini düzenleme kararı alarak E3 2023 listesinden çıkmışlardı. Bunu, sonradan SEGA, Tencent ve Ubisoft da takip etti.

E3 2023 Katılımcıları Arasında Microsoft, Nintendo ve Sony Yok

E3 2023 Fuarının Fişi Çekildi

“E3 fuarına hangi şirketler katılacak?” sorusu kafalarda dolaşır iken, yakın bir zaman önce ESA tarafından çalışanlara gönderildiği söylenen ve IGN tarafından da onaylanan e-postanın içeriğine göre yeterli ilginin çekilememesi nedeni ile büyük fuarın bu yıl da düzenlenmeyeceği ortaya çıktı.

Organizasyon tarafından yapılan duyuru ile E3 2023 için tarih, 13 – 16 Haziran 2023 olarak belirlenmişti . Bir kez daha iptal edilmesi haberinden sonra, fuarın geleceği merak konusu oldu. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version