E3 2021: Etkinlik Takvimi

Yoğun bir ay bizleri bekliyor!

E3 2021 tüm hızıyla geliyor ve geçen yılki kadar büyük bir karmaşa olmasa da, takip edilmesi gereken çok sayıda bireysel etkinlik mevcut. Bu yazın oyun duyurularından neler bekleyebileceğimize dair bir fikir edinmeye başlayabilmemiz için yeterli sayıda etkinlik takvimi şimdiden yayınlandı. 2021’in bizi eskisi gibi tek haftalık E3’e geri döndürmesini beklemeyin. Firmalar artık duyurularını E3 çatısı altında yapmıyor. Aşağıdan E3 kapsamında ve dışında olan tüm etkinliklerin detaylarına ulaşabilirsiniz. E3 2021: etkinlik takvimi.


İlginizi Çekebilir: God of War Ragnarok 2022’ye Ertelendi!


E3 2021: Etkinlik Takvimi

5 Haziran – INDIE LIVE EXPO

Indie Live Expo, 5 Haziran Cumartesi günü 02:00 PDT / 05:00 EDT / 10:00 BST’de yayınlanacak. Ağırlıklı olarak Asya pazarındaki bağımsız oyunlara odaklanan bir etkinlik olarak tanımlanabilir. Önceki yayınlarda Swery ve Toby Fox gibi içerik oluşturucular bu etkinlikte yer aldı ve muhtemelen büyük duyurular gerçekleştirilmeyecek, ancak bazı çok havalı bağımsız oyunlardan öne çıkanları dört gözle bekleyebilirsiniz.

E3 2021: Etkinlik Takvimi

5 Haziran – GUERRILLA COLLECTIVE 2 DAY ONE

Guerrilla Collective, büyük bağımsız stüdyoların ve orta ölçekli yayıncıların yer aldığı bir etkinlik. Sunumda 80’den fazla oyun olacak ve duyurulan ortaklar arasında 2Awesome Studio, 505 Games, Akupara Games, All in!, Goblinz Studio, Fellow Traveller, Good Shepherd, Graffiti Games, Humble Games, Headup, Hypetrain Digital, Innersloth, tinyBuild, Perfect World, Raw Fury, Superhot, Thunderful, Versus Evil, ve Whitethorn var. İlk gösterim 5 Haziran Cumartesi günü Twitch’te 08:00 PDT / 11:00 EDT / 16:00 BST’de gerçekleşecek.

9 Haziran – Battlefield 6 Duyurusu

EA nihayet 9 Haziran Çarşamba günü saat 07:00 PDT / 10:00 EDT / 15:00 BST’de Battlefield duyurusunu gerçekleştirecek. Battlefield 6 – ya da adı ne olursa olsun – hakkında bir sürü sızıntı ve söylenti son birkaç aydır ortalıkta dolaşıyordu, ancak hikayenin tamamını yakında öğreneceğiz.

10 Haziran – SUMMER GAME FEST Başlangıç Yayını

Geoff Keighley’nin sunduğu Summer Game Fest, 10 Haziran Perşembe günü saat 11:00 PDT / 14:00 EDT / 19:00 BST’de yayınlanacak iki saatlik bir yayın olan Kick Off Live gösterisi ile başlıyor. Bir düzineden fazla oyun duyurusu yapılacak. Bu, Summer Game Fest’in ilk etkinliği, ancak Haziran ayı boyunca daha fazlası olacak.


E3 Resmi Site: E3 2021


Haziran – SUMMER GAME FEST

Geoff Keighley’nin etkinliği 10 Haziran’daki Kick Off Live gösterisinden sonra devam edecek. Yayıncı etkinlikleri ve yayınları olacak. Summer Game Fest’e dahil olan yayıncılar arasında 2K, Activision, Amazon Games, Annapurna Interactive, Bandai Namco Entertainment, Battlestate Games, Blizzard Entertainment, Capcom, Devolver Digital, Dotemu, Electronic Arts, Epic Games, Finji, Frontier, Gearbox Publishing, Hi- Rez Studios, Inner Sloth, Koch Media, Mediatonic, MiHoYo, PlayStation, Psyonix, Raw Fury, Riot Games, Sabre Interactive, Sega, Steam, Square Enix, Tribeca Festival, Tencent Games, Warner Bros. Games, Ubisoft, Wizards of the Coast , ve Xbox var.

11 Haziran – NETFLIX GEEKED WEEK GAMING

Tamam, bu oyunlardan çok TV şovlarıyla ilgili ancak yayınlanacak olan oyun dizileri ve filmleri bizim radarımıza giren detaylardan, değil mi? Geoff Keighley, 11 Haziran Cuma günü saat 9:00 PDT / 12:00 EDT / 17:00 BST’de Netflix’e yakında gelecek olan oyunlara dayalı şovlara ve filmlere bakmak için özel bir gösteriye katılacak. The Cuphead Show ve Resident Evil hakkında daha fazla bilgi edineceğiz ve Geeked Week sırasında The Witcher hakkında da bilgiler paylaşılması muhtemel duruyor.

11 Haziran – KOCH PRIMETIME

Koch Media, Saints Row, TimeSplitters ve Kingdom Come Deliverance gibi oyunların arkasındaki stüdyoları tutan Deep Silver’ın ana şirketidir. Koch Primetime, 11 Haziran Cuma günü 12:00 PDT / 15:00 EDT / 20:00 BST’de gerçekleşecek ve şimdiye kadar etkinlik hakkında bildiğimiz tek şey, gizemli bir WeKnowSomethingYouDontKnow tanıtım sitesi olduğu. Şovun bir parçası olarak bilmediğiniz bir şey hakkında bilgi edinmeyi bekleyebilirsiniz.

11 Haziran – IGN EXPO

IGN Expo 2021, 11 Haziran’da 13:00 PDT / 16:00 EDT / 21:00 BST’de başlıyor. Kick Off Live ile ortaklaşa yürütülecek bu etkinlikte duyurulan oyunlara daha yakından göz atma fırsatını elde edeceğiz.

12 Haziran – GUERILLA COLLECTIVE 2 DAY TWO

İkinci Guerilla etkinliği 12 Haziran Cumartesi günü saat 8:00 PDT / 11:00 EDT / 16:00 BST’de bir kez daha Twitch’te gerçekleşecek. 75 sevimli yeni indie oyun gösterecek.

12 – 15 Haziran E3 2021

E3, bu sene 12 Haziran Cumartesi ile 15 Haziran Salı arasında gerçekleşecek dijital bir etkinlik olarak karşımıza çıkacak. Dört gün boyunca hem basın konferansları hem de bir video akışı yayınlanacak. Daha geleneksel günlük akışların yanı sıra “çevrimiçi portal” biçiminde var olacak olan fuarın dijital deneyimi, etkinlikleri, video içerikleri ve her yayıncıdan makaleler için bir dizi sanal katılımcı standını keşfetmenize izin verilecek.

12 Haziran – UBISOFT FORWARD

Ubisoft Forward’dan önce, 12 Haziran’da 23:00 PDT / 14:00 EDT / 19:00 BST’de bir saatlik bir ön gösteri yayınlanacak. Bu kapsamda For Honor, Trackmania, The Crew 2, Brawlhalla ve Watch Dogs Legion gibi oyunların yeni güncellemeleri hakkında detaylar paylaşılacak.

Ubisoft’un ana Forward etkinliği 12 Haziran Cumartesi günü YouTube ve Twitch üzerinden 12:00 PDT / 15:00 EDT / 20:00 BST’de gerçekleşecek. Rainbow Six’in yeni oyunundan detaylar paylaşılacak. Ayrıca Far Cry 6 ve Riders Republic hakkında daha fazla bilginin yanı sıra Assassin’s Creed Valhalla ve Rainbow Six Siege için gelecek güncellemeler hakkında bilgiler alacağız. Sürpriz duyurular da bekliyoruz.

12 Haziran – GEARBOX Basın Konferansı

12 Haziran Cumartesi günü Gearbox’ın bir basın toplantısı olacak ancak nelerin gösterileceği ya da gösterinin hangi formatta olacağı konusunda bir bilgi yok. Gearbox, Borderlands serisini geliştirmenin yanı sıra Homeworld serileri ile Godfall ve Risk of Rain 2 gibi oyunların yayıncılığını da yaptı.

12 Haziran – DEVOLVER Basın Konferansı

Devolver Digital, muhtemelen 12 Haziran’da gerçekleşecek olan başka bir E3 etkinliğini duyurdu. Absürt mizah, aşırı şiddet ve küçük takımlardan gelen şık oyunların bir kombinasyonunu olacak diye düşünüyoruz.

13 Haziran – XBOX ve BETHESDA GAMES Sunumu

Microsoft, 13 Haziran Pazar günü Twitch, YouTube, Twitter ve Facebook üzerinden 10.00 PDT / 13:00 EDT / 18:00 BST’de yayınlanacak olan Xbox & Bethesda Games Showcase ile bu E3’te yeni satın alınan Bethesda ile ortak sunum gerçekleştirecek. Bu 90 dakikalık yayında, Xbox ve Bethesda ortaklığından çıkacak “destansı oyunlara”, yeni oyunlara ve Xbox Game Pass güncellemelerine yer verilecek.

13 Haziran – SQUARE ENIX Etkinliği

Square Enix Presents, 13 Haziran Pazar günü YouTube ve Twitch üzerinden 12:15 PDT / 15:15 EDT / 20:15 BST’de gerçekleşecek. Yayıncı, “Eidos Montréal’den yeni bir oyunun dünya prömiyerini”, Platinum Games’in yaklaşan aksiyon oyunu Babylon’s Fall ile ilgili haberleri ve Avengers için Black Panther genişlemesiyle ilgili haberleri göreceğiz.

Ayrıca yaklaşmakta olan Life is Strange’ın devam oyunu, True Colors ve Life is Strange Remastered Koleksiyonuna da “derin bir bakış” atacağız. Dark Souls tarzı bir oyunu olacak olan Final Fantasy Origin söylentileri de etrafta dolaşmakta. Bazı güvenilir kaynaklar tarafından bu sızıntılar destekleniyor. Raporlar ayrıca Eidos Montréal’in yeni bir Galaksinin Koruyucuları oyunu geliştirdiğini de belirtiyor. Bakalım sızıntılar doğru çıkacak mı?

13 Haziran – THE PC GAMING SHOW

PC Gaming Show 13 Haziran’da geri dönüyor ve – tahmin ettiniz – PC oyunları hakkında haberler verecek. PC Gamer’daki iyi insanlar, bu sunumu yıllar boyunca PC meraklıları için oldukça heyecan verici hale getirdiler ve bu yılki etkinliğe henüz özel bir şey bilmesek de, geçen yılki etkinlik, nihai mega-hit’in çıkışından her şeyi içeriyordu. Valheim’dan Persona 4 Golden’ın Steam’deki sürpriz çıkış duyurusu da buna dahil.

13 Haziran – THE FUTURE GAMES SHOW

Future Games Show, GamesRadar tarafından gerçekleştiriliyor ve esasen PC Gaming Show’a bir kardeş yayın olarak hizmet ediyor – ancak PC’ye ek olarak konsol ve mobil cihazları da içerisinde barındırıyor. Gösteri, 13 Haziran Pazar günü 16:00 PDT / 19:00 EDT’de veya 14 Haziran Pazartesi günü saat 12:00 BST’de yayınlanacak. Gösteri sırasında Sega, Private Division, Team17 ve XSEED gibi yayıncıların oyunları da dahil olmak üzere 40 yeni oyun duyurusu yapılacak.

14 HAZİRAN – TAKE-TWO, CAPCOM ve Daha Fazlası

14 Haziran Pazartesi, çeşitli yayıncıların ve bağımsız geliştiricilerin sunumlarıyla dolu bir gün olacak. Onaylanmış ayrıntılara sahip şovlarla ilgili bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

14 Haziran – LIMITED RUN GAMES Sunumu

Limited Run Games tipik olarak konsol koleksiyoncu pazarına hitap ediyor. Wayforward gibi bağımsızlarla yakın ilişkisi göz önüne alındığında, burada PC meraklıları için de bir şeyler olabilir. 14 Haziran Pazartesi günü Twitch üzerinden 13:00 PDT / 16:00 EDT / 21:00 BST’de yayını izleyebilirsiniz.

14 Haziran – RAZER KEYNOTE

Evet, Razer E3 basın toplantısı işine giriyor. Razer Keynote, 14 Haziran Pazartesi günü saat 15:00 PDT / 18:00 EDT / 23:00 BST’de gerçekleşecek. Şirket, “PC oyunlarını destekleyecek en son yenilikler ve donanımlar hakkında yeni haberler paylaşacağını” söyledi.

15 Haziran – NINTENDO DIRECT

Nintendo Direct E3 2021, 15 Haziran Salı günü saat 9:00 PDT / 12:00 EDT / 17:00 BST’de “çoğunlukla 2021’de piyasaya sürülen” Switch oyunları hakkında 40 dakikalık bir sunum ile yayınlanacak. Direct’in ardından, bir Treehouse Live akışı, yaklaşmakta olan bazı oyunlara “kabaca üç saatlik derin bakış” sunacak.

15 Haziran – E3 AWARDS SHOW

Awards Show; genel olarak E3 2021’in “En Çok Beklenen” oyununun yanı sıra katılan her yayıncının ve geliştiricinin “En Çok Beklenen” oyununu vurgulayacak bir yayın olacak. İyi olduğunu umduğunuz oyunlara ödül vermek kulağa biraz tuhaf geliyor ama hey, hepimiz bu E3 karmaşasının içinde henüz tam olarak var olmayan imkansız vaatler için varız, değil mi?

16 – 22 Haziran – STEAM NEXT FEST

Steam Next Fest, Steam Oyun Festivali’nin yeniden markalanmış versiyonu ve odak noktası oldukça benzer olacaktır. Altı günlük etkinlik boyunca eğlenmek için bir yığın geliştirici canlı akışı ve “yüzlerce” ücretsiz oyun demosu sizleri bekliyor olacak.

24 Haziran – WINDOWS REVEAL

Microsoft, 24 Haziran Perşembe günü saat 08:00 PDT / 11:00 EDT / 16:00 BST’de bir canlı yayın düzenleyecek. Microsoft’un işletim sistemi için büyük güncellemeler yayınlanacak.

6 Temmuz – NACON CONNECT

Aksesuar üreticisi ve oyun yayıncısı Nacon, yaklaşan ürünlerini 6 Temmuz Salı günü saat 10:00 PDT / 13:00 EDT / 18:00 BST’de yayınlanacak Nacon Connect adlı bir YouTube ve Twitch akışında sergileyecek. Şirket, Blood Bowl 3, Steelrising, The Lord of the Rings: Gollum, Vampire: The Masquerade – Swansong ve Test Drive Unlimited: Solar Crown’un hakkında yeni detaylar paylaşacak.

17 Temmuz – TENNOCON 2021

TennoCon 2021 tarihi 17 Temmuz Cumartesi olarak belirlendi ve geliştiriciler her zaman olduğu gibi bu etkinliği Warframe yolundaki bazı büyük güncellemeleri ortaya çıkarmak için kullanacak. (Tamamen dijital) hayran festivalinde ayrıca bir dizi topluluk odaklı etkinlik yer alacak.

22 Temmuz – EA PLAY LIVE

Electronic Arts, EA Play Live’ın 2021 yayınını 22 Temmuz’da sanal bir etkinlik olarak gerçekleştirileceğini duyurdu. E3’ün resmi bir parçası olmasa da, EA Play Live genellikle E3’e yakın tarihlerde gerçekleştiriliyordu, bu nedenle bu yıl E3’ten bir ay sonra yapılacak olması biraz şaşırtıcı. Şovda ne görmeyi bekleyebileceğimize dair henüz bir haber yok.


İlginizi Çekebilir: Take-Two Futbol Menajerlik Alanına Giriyor!


Peki siz E3 2021: Etkinlik Takvimi listemiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi etkinlikler için heyecanlısınız? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version