Dying Light 2 Yeniden Ertelendi ve Bekleyenleri Üzdü

Işığı görebilmek için iki ay kadar daha beklemek durumundayız.

Dying Light 2 Yeniden Ertelendi ve Bekleyenleri Üzdü

Techland tarafından yapılan açıklama ile Dying Light 2 yeniden ertelendi. Bu yıla yetişmeyecek olan oyunun yeni çıkış tarihi çok uzak değil. Peki ikinci oyunu ne zaman oynayabileceğiz. Detaylar haberimizde.

Dying Light 2, E3 2018 fuarında Microsoft sunumunda duyurulmuştu. İlk oyunun on beş yıl sonrasındaki bir zamanda geçecek ve The City adı verilen farklı bir şehre götürecek olan ikinci oyunun merkezinde, yine Dying Light’taki virüs bulunacak.


İlginizi Çekebilir: Dying Light 2 Sistem Gereksinimleri


Dying Light 2 Yeniden Ertelendi: Yeni Tarih Ne?

Bildiğiniz gibi oyun geçtiğimiz yıl boyunca derin bir sessizliğe gömüştü. Uzun zamandır haber alamadığımız Dying Light 2, bu yıl ile geri dönüşe imza atmıştı. Techland tarafından paylaşılan yeni detaylar ile 7 Aralık 2021 tarihinde PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için Türkçe altyazı ve arayüz desteği ile satışa sunulacağı duyurulmuştu. Ancak artık bu yıla yetişmeyeceği ortaya çıktı. Fazladan iki ay daha beklememiz gerekecek. Geliştirici stüdyo tarafından belirtilene göre ikinci oyun, 4 Şubat 2022 tarihinde piyasada olacak.

Üst Yönetici Pawel Marchewka tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, geliştirilme sürecinin son aşamasına ulaşılmış. Yani geliştirilme süreci tamamlanmış ve test aşamasına geçilmiş. Ne var ki Dying Light 2’nin istenilen düzeyde olması, optimizasyon ve cilalama süreçlerinin tamamlanabilmesi için fazladan zamana ihtiyaç varmış. Önümüzdeki iki aylık süreç ise bunların da nihayete erdirilebilmesi için yeterli olacakmış.

Umarız bu, yeni oyun ile ilgili aldığımız son erteleme haberi olur ve 4 Şubat 2022 tarihi geldiğinde de sabırsızlıkla beklediğimiz yeni Dying Light’ı oynamaya başlayabiliriz.

Dying Light 2 Detayları

Hikayeye göre Harran şehrini cehenneme döndüren virüs ile bir kez daha savaşa girilmiş, bir kez daha kaybedilmiş ve The City, çatışma dolayısı ile harabeye dönmüştür. Biz ise şehrin kaderini değiştirecek güce sahip Aiden rolünde olacağız. Ne var ki olağanüstü yeteneklerimizin bir bedeli olacak. Deşifre edemediğimiz anılarımız gittiğimiz her yerde bizi takip etmektedir ve biz de gerçeğin peşine düşecek ve kendimizi çatışmanın tam ortasında bulacağız.

Düşmanlarımızı ortadan kaldırıp dostlar kazanırken, yeteneklerimizi güçlendireceğiz. Gücü elinde tutanların arkasındaki karanlık sırları ortaya çıkartırken, hem tarafımızı seçecek hem de kaderimize karar vereceğiz. Ancak netice olarak tüm bunları yaparken, insan olarak kalmayı aklımızdan çıkartmayacağız.

Yıkılan uygarlıktan ve kolonileşen insanlıktan, günümüzdeki devlet ve hükümet düzenine dönüş yapılamayacak. Ancak kendi vereceğimiz kararlarımız ile geleceği şekillendirmemiz mümkün olacak. Bu da, oyunu bitirdiğimiz zaman, arkamızda ne çeşit bir topluluk bırakacağımızı belirleyecekmiş

İlk oyundaki salgın sonrası ortaya çıkan hayali muhalif topluluk GRE ile ilgili izleri göreceğimiz ve başlarına geleni öğreneceğimiz Dying Light 2 oyununda elektrik ve su büyük önem arz ettiği için, dağıtımı ise her bir bölgeyi etkileyecek. Üç topluluktan bir tanesini bir bölgeye atadıktan sonra, kaynaklarına etkisi olacak. Bu aynı zamanda araba tuzakları ve teleferik hattı gibi yeni araçları açmanıza da olanak tanıyacak.

Hayatta kalmayı başaran insanların profesyonel diyebileceğimiz silah üretebilecek bilgiye sahip olmadıklarından dolayı da yakın dövüş silahları, yaylar ve etraftan topladığımız ve belirli bir kullanımdan sonra kırılacak olan el yapımı av tüfekleri kullanmak durumunda kalacağız.

Son olarak, iki ana bölge ve birçok kısmın bulunduğu haritada, bu kısımlara gece vaktinde araştırabileceğiniz enfeksiyonu yuvaları olacak. Parkur sistemi ise arttırılmış hareketler sunacakmış. Dahası ise temel hareketlerden farklı numaralara kadar uzanan üç binden fazla animasyon olacak.

Peki siz ertelenme haberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version