Dying Light 2 Yalan Oldu!

Techland'de işler pek yolunda gitmiyor...

Dying Light 2, geliştirme aşamasında yaşanan sıkıntılar ve şirket içi anlaşmazlıklarıyla gündeme bomba gibi düştü. Polonya web sitesi polskigamedev.pl, birinci şahıs aksiyon macera oyunu Dying Light 2’nin 2020’de çıkış yapmasının neredeyse imkansız olduğunu açıkladı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 2’yi Sızdıranların Kimliği Açığa Çıktı


Dying Light 2 Fena Patladı

Dying Light 2, geliştirme aşamasında yaşanan sıkıntılar ve şirket içi anlaşmazlıklarıyla gündeme bomba gibi düştü. Polonya merkezli polskigamedev.pl sitesine konuşan Techland çalışanı oyunun geliştirme aşamasında şirket kaynaklı bir takım sorunlar ile karşı karşıya kaldığını ve sürekli değişen temel unsurlar yüzünden çalışanların emeklerinin hiçe sayıldığını açıkladı.

Techland patronlarının geliştirme ekibi için yoğun bir çalışma sürecini zorunlu kıldığı ve bu yüzden sürekli yönetim ile çalışanlar arasında gerginlik yaşandığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İsmi paylaşılmayan bir diğer çalışan ise, “Dying Light 2 tam bir karmaşa, önce hikayeye odaklandık, sonra oyuna odaklandık… durmadan değişen oyun mekaniği yüzünden moraller tüm zamanların en düşük seviyesinde, patronlar kesinlikle ne yaptığını bilmiyor ve tüm çalışmayı mahvedecekler.açıklamasıyla oyunu merakla bekleyen oyuncuları şimdiden endişelendirmiş durumda.

Bu çatışmalar insanların ya kovulmasıyla ya da şirket içi süründürülmesiyle sonuçlanıyor. Zehirli çalışma ortamı ve bilinçsiz yönetim sistemi nedeniyle 50’den fazla kişinin şimdiden Techland’dan ayrıldığı belirtiliyor. Techland, Dying Light 2’nin çapraz nesil bir oyun olacağını iddia etmesine rağmen, oyun şimdiden birden fazla gecikme aldı bile.

Dying Light 2Bu gecikmelerin az çok artık neden kaynaklandığı öğrenmiş olduk. Dying Light 2, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X için çıkışını gerçekleştirecek. Çıkış tarihi henüz netlik kazanmış değil.

Oyun Hakkında: İnsanlık virüse karşı verdiği savaşı kaybedeli 15 yıl oldu. Ayakta kalan son büyük insan yerleşimi, modern karanlık çağda acımasız ve hastalıklı bir dünyada varoluş mücadelesi veriyor. Gün içinde eşkıyalar, farklı gruplar ve açlıktan kırılan afetzedeler sokaklarda hurda avına çıkıyor, bazen gerekirse şiddet kullanarak bulduklarını başkalarının elinden alıyor.

Geceleriyse marazlılar sarıyor her yanı. Yaşayanları avlamak için saklandıkları o karanlık yerlerden çıkıyorlar. Adın Aiden Caldwell. Marazlı bir afetzedesin. Sıra dışı çevikliğin ve vahşi dövüş becerilerin, seni bu tehlikeli dünyada güçlü bir müttefik ve kıymetli bir varlık haline getiriyor. Başkalarının başaramadığı şeyleri başarıyorsun. Kimsenin cesaret edemediği yerlere giriyorsun. Eşsiz yeteneklerinle, bu çürüyen metropolde değişimi sağlamak senin elinde.

Tıpkı bu kentin kaderinin senin ellerinde olduğu gibi…


Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version