Dünyanın En Küçük Oyun Bilgisayarı Görenleri Şaşırttı

En küçük oyun bilgisayarı videosu, hayran bıraktı!

dünyanın en küçük oyun bilgisayarı

Dünyanın en küçük oyun bilgisayarı olarak lanse edilen deneme, görenleri şaşırtmayı başardı. Raspberry Pi altyapısı kullanılarak hazırlanan bilgisayar, Apex Legends performansıyla rüştünü ispatladı.

YouTuber Michael Pick, kişisel kanalı üzerinden “dünyanın en ufak oyun bilgisayarı” başlığı ile yeni bir video yayınladı. Ekran, klavye, mouse ve kasanın kendisinden oluşan tam bir bilgisayar toplamayı başaran Pick, inanılmazı başarmıştı. Kutu koladan daha küçük kasasıyla harikalar yaratan bilgisayar, çok fazla bir bütçeye mal olmadı.


İlginizi çekebilir: Marvel’s Avengers Hakkında Her Şey


Michael Pick, kasanın boyutuna uygun olarak ekran ve klavye seçmişti. BlackBerry telefonların klavyesine benzer bir klavye alan YouTuber, mouse sorununu da böylece çözmüş oldu. Eyoyo marka ekran ise neredeyse sadece bu işin tamamlanması için üretilmiş gibi duruyordu.

Fakat işin hayal kırıklığı yaratan kısmı, bilgisayarın oyunları lokal olarak çalıştırmamasıydı. Daha doğrusu yeni oyunları çalıştıracak kadar güçlü bir sistem, böylesine küçük bir alan sığmıyordu.

Dünyanın en küçük oyun bilgisayarı videosu

Michael Pick, bilgisayarı ortaya çıkarmak için kullandığı sistemi şöyle sıraladı: Raspberry Pi 3B+, küçük sistemler için üretilmiş SoC dört çekirdekli işlemci, 1GB LPDDR2 SDRAM, Broadcom VideoCore GPU ve depolama alanı olarak microSD Kart.

Hemen yukarıdaki sistemi bir araya getirdiği anları, yazının en üstündeki videoda parça parça gösterildi. Rasperry Pi’nin üzerine diğer donanımları entegre eden YouTuber, uzun süren çalışmanın ardından sistemi çalıştırılabilir hale getirdi.

Bütün donanımlar birlikte düzgün şekilde çalıştıktan sonra kasaya ekranı ve klavyeyi bağlayan Pick, sonrasında Parsec sistemine bağlandı. Parsec, Stadia ya da PlayStation Now gibi sistemlerden bildiğimiz, bir tür bulut sunucu oyun sistemi olarak biliniyordu.

Kısaca ortaya çıkan kasa, oyunları kendi donanımı üzerinde çalıştıracak kadar güçlü olamamıştı. Bu sebeple oyun oynamak için bulut sunucu sistemlerine bağlanmak gerekiyordu. Bunun için Parsec seçen YouTuber, bağlantıyı kurduktan sonra Apex Legends oynamaya başladı.

İnternet bağlantısının yeteri kadar iyi olması sebebiyle 1080p 30FPS Apex Legends oynamaya başlayan Michael Pick, gayet kaliteli şekilde oyuna giriş yapmış oldu.


Peki, dünyanın en küçük bilgisayarlarından biri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce oyunu bulut sunucu üzerinden açmak biraz hile mi yoksa ancak bu kadar mı olur? Yorumlarınızı hemen aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlere ulaştırabileceğiniz gibi Turuncu Levye Facebook Grubu üyeleriyle tartışmanız da mümkün.

Exit mobile version