DualSense’e Yakından Bakmak İster Misiniz?

Konsol kadar güzel!

Kasım 19’da bizlerle buluşacak olan  PlayStation 5 için Sony, resmi olarak kontrolcüsünü aylar önce beğenimize sunmuştu. Hepimiz yeni kontrolcüyü gördükten sonra farklı fikirlere sahip olduk. Ancak detaylara inince Sony’nin bu işe ne kadar önem verdiği bir kez daha gözler önüne serdi. DualSense’e Yakından Bakmak İster Misiniz?


İlginizi Çekebilir: Playstation 5 Kutu İçeriği Belli Oldu!


DualSense’e Yakından Bakmak İster Misiniz?

Sony, DualSense ile yeni nesil Sony konsollarının oyun deneyimindeki ana etkenlerden birisi olmasını hedefliyor. İlk bahsetmemiz gereken konulardan birisi yeni kontrolcü DualShock 4’ten çok daha farklı olduğu. Sony, DualSense’i tasarlarken sadece teknolojiyi değil tasarımınıda ufak detaylar ile güçlendirmiş. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan görseller ışığında DualSense 5’e çok daha yakından bakma fırsatı bulduk. İlk bakışta gözümüze çarpmayan ancak dikkat ettiğimizde hoşumuza giden detaylar mevcut.

İlk paylaşılan görselde kauçuk yapıdaki analog’a yakından bakıyoruz. DS4’ten çok bir farkı olduğunu söyleyemem ancak üzerindeki dokulu yapı oyuncuların daha iyi bir kavrama sağlayacağının göstergesi.

DualSense 5'e Yakından Bakmak İster Misiniz?-3

Gelelim ikinci yakın görsele. Beyaz yüzeye yakından baktığımızda benim en çok beğendiğim detaylardan birisi olan X, daire, kare ve üçgen düğmelerin simgelerinin az bir pürüzlü bir yüzeye aktarılması oldu. DualSense’te yakından karmaşık ama uzaktan estetik olarak güzel bir görüntü katıyor. Bu detayları Playstation 5 konsolunun üzerinde de görmek mümkün.

Üçüncü yakın çekim görselde USB Type-C girişine yakından bakıyoruz.  bir önceki bağlantı seçeceğine göre 4 ila 40 kat arası daha hızlı bir aktarım hızı ve güç transferi sağlıyor. Ayrıca kontrolcüye takacağınız kablo ucunun hangi yönden taktığınız da farketmemeye başlıyor. Yani bağlantı noktasına bakmadan şarj kablosu takmak daha kolay bir hale geliyor. Ayrıca bu hızlı aktarım ve güç geliştirmesi, kolun çok daha hızlı ve stabil şarj olmasına sebep olacaktır. Sony bu konuda gayet mantıklı bir tercih yapmış. Sonuç olarak yeni teknolojilere her zaman kapımız açık.

İspanya kökenli bir kontrolcü modifikasyon markası olan Evzen Elite İnstagram hesabından DualSense’in neredeyse tüm detaylarını oyuncular ile paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde de Impact Controller isimli bir Twitter hesabı DualSense’i eline geçirdi ve parça parça sökerek içinde neler olduğunu takipçileriyle paylaştı. Henüz Sony tarafından bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmasada bu görsellerin sızmasından önümüzdeki günlerde hem konsol, hem de DualSense hakkında çok daha fazla yeni bilgilerin sızabileceğini öngörüyoruz.

İşte Parçaları İle DualSense;


Peki ya siz DualSense hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version