DualSense Türkiye Fiyatı Belli Oldu! Çok Üzücü

PlayStation 5 DualSense Türkiye fiyatı maalesef ortaya çıktı.

DualSense Türkiye fiyatı, OverGame internet sitesi üzerinde ilk kez göründü. PlayStation 5 ile birlikte gelecek olan oyun kontrolcüsünün fiyatı, 1,099TL olarak sitedeki yerini aldı.

Sony, PlayStation 5 ile birlikte beklenmedik bir değişikliğe gitmiş ve DualShock adını verdiği kontrol cihazının ismini DualSense olarak değiştirmişti. Bu değişimin sadece isimde kalmayacağı ise daha sonra yapılan açıklamalarda gün yüzüne çıkmıştı.


İlginizi çekebilir: DualSense Özellikleri


DualSense’in özellikle Haptic Feedback adı verilen yeteneği sayesinde, gerçekten “hissettirebilen” bir cihaz olduğu anlatılmıştı. Yapılan açıklamalara ve ilk incelemelere göre oyun kontrolcüsü, arka tarafında yer alan tuşlarla oyuncuya daha ince geri dönüşler sağlıyordu. Örneğin; oyunda yağmur yağıyorsa tuşlar buna göre titriyor ve hissiyat bir üst seviyeye çıkarılabiliyordu.

Gelişmiş özellikleriyle birlikte DualSense’in fiyatının yüksek olacağı tahmin edilenler arasındaydı. Sony, yeni kolun fiyatını 69.99 Euro olarak açıklamıştı. Bugün itibarıyla PlayStation 5 aksesuarlarının Türkiye fiyatları belli oldu.

dualsense türkiye fiyatı overgame

DualSense Türkiye Fiyatı Gerçekten Üzücü

Video oyunlarına dair ürünlerin satışını gerçekleştiren OverGame, bugün resmi internet sitesinde güncellemeye gitti. Sitede yapılan değişikliklerle birlikte PlayStation 5 aksesuarları Türkiye fiyatları belli oldu. Bu adresten göreceğiniz üzere DualSense, Media Remote ve PS5 Hd Camera Türkiye fiyatı belirlendi.

Türkiye Avrupa bölgesine girdiğinden fiyat direkt olarak Euro üzerinden hesaplandı. 3 Kasım 2020 itibarıyla Euro kuru 10 TL seviyesine ulaşmışken, ürünün vergisiz fiyatı halihazırda 690 liraya kadar çıkmıştı. Üstüne çeşitli vergiler eklenince DualSense’in Türkiye fiyatı 1099TL olarak belirlenmiş oldu.

Diğer aksesuarlardaysa durum daha vahim hale geliyordu. Sadece dizinin diğer bölümüne geçmek için kullanacağınız, ses açıp kapatacağınız basit bir medya kumandası bile 479 lira seviyelerinde satılmak durumunda kalındı.

Daha önce PlayStation 5 Türkiye fiyatı açıklanmış ve konsolun 8299TL fiyat etiketiyle satılacağı dile getirilmişti. Böylece iki kol ve PS5 almak isteyen birinin Türkiye’de bu ürünlere vereceği ücret, 9400TL seviyelerine yükseldi. Bunun yanında bir tane de güzel bir oyun oynamak isterseniz, 600TL ödemeniz gerektiği düşünülürse; PS5, bir tane ekstra kol ve sadece bir tane oyun için cebinizden 10.000TL çıkması gerekiyor.

 

Exit mobile version