DualSense Özellikleri Resmi Olarak Tanıtıldı

PlayStation 5 ile birlikte gelecek DualSense özellikleri resmiyet kazandı.

DualShock 5 tasarımı, PlayStation Blog üzerinden yapılan paylaşım sonrasında gün yüzüne çıktı. Sony, yaptığı resmi açıklama ile birlikte PlayStation 5 ile birlikte gelecek yeni oyun kolu DualSense özellikleri hakkında ilk bilgileri verdi.

PlayStation Blog adresinde yer alan bilgilere göre yeni oyun kontrolörünün adı DualSense olarak belirlendi. Bugüne kadar şirket, çıkardığı kontrolörlere DualShock adını vermesine karşın, yaptığı büyük tasarım değişikliği ile isim de değiştirdi.

DualSense tasarımının en çok öne çıkarılan tarafı ise üzerinde kullanılan 3D Audio Tech oldu. Sony’nin üç boyutlu ses teknolojisinin kol üzerine yerleştirildiği böylece görülürken, birçok detay yine Blog sayfasındaki yazıda, kullanıcılara sunuldu.


İlginizi çekebilir: PlayStation 5 Teknik Özellikleri


DualShock 5 tasarımı değişti ismi DualSense oldu

dualshock5-dualsense-1

DualSense özellikleri

Yeni oyun kolu ile ilgili paylaşılan ilk detay Tempest 3D AudioTech oldu. PlayStation 5 özelliklerinin gösterildiği tanıtım toplantısında, Mark Cerny üç boyutlu ses teknolojisi üzerinde çokça durmuştu. Bu teknolojinin yeni tasarıma yansıdığı da böylece görülmüş oldu.

Sony, 2013 yılında piyasaya sürdükleri DualShock 4 sonrasında, hem oyunculardan hem de geliştiricilerden geri dönüşleri topladıklarını ve elde ettikleri veriler sonrasında bu tasarıma karar kıldıklarını belirtti.

Exit mobile version