Dragon’s Dogma 2 Olumsuz Eleştiri Yağmuruna Tutuluyor

Oyun içi ödemeler ön planda...

Çıkışı sonrasında, Dragon’s Dogma 2 olumsuz eleştiri yağmuru ile karşılandı. Capcom firmasının bu eleştiriler karşısında ne yapacağı bilinmez iken, detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Dragon’s Dogma 2 İnceleme Puanları


Oyuncular olarak yıllardır beklediğimiz Dragon’s Dogma devam oyununa bugün itibarıyla kavuştuk. Sosyal medyada en çok konuşulan oyunlardan bir tanesi haline gelen ve kullanıcıların fikirlerini paylaştıkları Dragon’s Dogma 2 olumsuz eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Dragon’s Dogma 2 Olumsuz Eleştiri Yağmuru ile Oyuna Tepki Gösterdiler

SteamDB sayfasına yansıyan detaylara göre, oyunun eş zamanlı oyuncu sayısındaki güncel zirvenin 184.724 olduğu görülüyor. Bu, aynı zamanda Capcom firmasının Steam mağazasındaki tek oyunculu oyunları arasındaki zirvenin de el değiştirdiği anlamına geliyor. Ancak kullanıcı incelemeleri açısından aynı şeyi söyleyebilmek pek mümkün değil. En azından şu anlık durum bu yönde ilerliyor.

Dragon's Dogma 2 GTA 5 Tarzı Bir Canlı Dünya Sunacakmış

Halihazırda toplamda 7.847 kullanıcı incelemesi yazılmış ve bunların sadece % 40 kadarından olumlu geri dönüş var. Bunun sonucunda da ‘Karışık’ olarak görünüyor. Yapılan eleştiriler ise performans ve teknik anlamdaki aksaklıkların yanı sıra, oyun içi ödemelerin etrafında dönüyor. Öyle ki Pawn kiralamak için Yarık Kristal’lerinden, ölüleri hayata döndürmek için Uyandırma Taşı’na, hapse düştükten sonra çıkış için anahtar almaktan hızlı seyahat için kullanılan Bükülme Konumu İşaretçisi’nden ve Pawn eğilimlerini değiştirmeye yarayan Değişken Yarık Tütsüs’süne kadar pek çok seçenek var. Hatta karakterimizin dış görünüşünü değiştirmek için bile oyun içi ödeme yapmak durumunda kalıyoruz.

Elbette bunların bir kısmı Deluxe sürümün A Boon for Adventures – Journey Pack içeriğinin bir parçası olarak duyurulmuştu. Ne var ki oyunun çıkışı sonrasında gerçek parayla ayrı olarak da satıldığı keşfedilmiş oldu. Firmanın daha önceden oyun içi ödeme olacağından bahsetmemişti. Bununla birlikte, gerçek para ile alınan bu içeriklerin bir kısmının oyun içinde bulunabiliyor olduğunu da söyleyelim.

Exit mobile version