Dragon Age: Dreadwolf Oynanış Detayları Sızdırıldı

Bakalım bizi genel olarak neler bekliyor?

Dragon Age: Dreadwolf oynanış detayları, Reddit sitesi üzerinden sızdırıldı. Ne var ki bu oyunun alfa sürümünden, ama genel olarak birtakım fikirler edinebiliyoruz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Marvel’s Wolverine Detayları Sızdırıldı


Karşımıza 2018 yılının sonlarına doğru yayınlanan tanıtım fragmanı ile çıkmış olan Dragon Age: Dreadwolf için, The Game Awards 2020 şovunda da yayınlanan fragmanın ardından, zaman içerisinde pek çok konsept sanat çalışmaları da gösterilmişti. Bu çalışmalar ile Grey Warden savaşçıları ve Antivan Crow’lar dahil tanıdıklar görmüştük. Ayrıca tek kişilik senaryo modunun olacağı yeni Dragon Age,Tevinter bölgesinde geçecek.

Aralık ayında yayınlanan video ile Solas karakterinin fon hikayesi de aktarılmış. Üç ay önce alfa aşamasına ulaşmış olan oyun için, yakın bir zaman önce yeni detaylar sızdırıldı.

Dragon Age: Dreadwolf Oynanış Detayları

Reddit kullanıcısı revanchisto tarafından yapılan paylaşım ile hem kısa bir oynanış kesiti hem de detaylarını öğrenme fırsatı bulduk. Ancak bu detayların henüz resmi olarak Electronic Arts veya BioWare tarafından onaylanmadığını belirtelim.

Alfa aşamasından yirmi dakikalık oynanış videosu gördüğünü söyleyen kullanıcı tarafından aktarılana göre, Weisshaupt’taki Gray Warden kalesi karargâh merkezinde geçtiğini söylüyor. Çok fazla detay olmasa da, tüm binalar modellenmiş ama iki kişilik locaların olduğu salon (skybox) çok karanlıkmış ve bunun devasa bir dünya etkinliği barındırdığına inanılıyor.

Seçilen karakter, Knight sınıfından orta seviye Grey Warden’mış ve yanında da başka bir Knight ve bir cüce olmak üzere iki karakter daha varmış. Ne var ki revanchisto, karakterlerin temsili dış görünüşlerinin olduğu ve nihai modellere sahip olmadığını söylüyor. Video esnasında Darkspawn yaratıklarının Weisshaupt diyarının dört bir yanını sarmış ve Red Lyrium da pek çok noktada ortaya çıkıyormuş. İşin ilginç yanı, Darkspawn yaratıklarının Red Lyrium ile kaynaştığı ve gözleri kırmızıya dönmüş iken saldırı stillerinin de değiştiği aktarılmış. Bu esnadaki görevimiz ise kütüphaneye ulaşmak olacakmış.

AU6rBkTSbLZDCSCM7XzHeY-1200-80

Videonun ilerleyen kısımlarında, kütüphaneye ulaştıktan sonra da etrafta gezinen bir ejderha ile yüz yüze gelmemiz ile sonuçlanıyormuş. revanchisto kesin olarak bilememekle birlikte ejderhayı zincirlememizin gerektiğini tahmin ettiğini söylüyor. Ne var ki video yarıda kesiliyormuş.

Oynanış videosu dışında, oynanış mekaniklerine de değinen kullanıcı, çatışmaların gerçek zamanlı ve God of War (2018) benzeri olduğunu söylemiş. Sıradan saldırılarımız, yeteneklerimiz ve en nihayetinde özel bir saldırıyı yapacağımız özel bir çubuk olacakmış.

Dragon Age Dreadwolf oyunun animasyon kalitesinin hem serinin hem de stüdyonun önceki oyunlarındakilerden çok daha iyi olduğu söyleniyor. Son derece akıcı ve duyarlıymış. Video sırasında yönetilen karakterin gelen saldırıları savuşturup da akabinde karşı saldırı yaptığını söyleyen revanchisto, kullanılan yetenekleri bilmediğini sözlerine ekliyor. Sadece iki kısayol ve bir özel saldırı tuşu varmış. Bahsi geçen iki tuştan birisi karakterin bütün gücüyle yaptığı kılıç saldırısı için kullanılıyormuş.

Kullanıcı arayüzünün ise alfa sürümünde Inquisition oyununa benzediği, karakterin göğüslük, miğfer ve birincil ile ikincil silahlar için ayrı ayrı haneler varmış. Aksesuarlar için de tılsım, kuşak ve yüzük için toplamda dört hane bulunuyormuş.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bu detaylar henüz resmi olarak Electronic Arts veya BioWare tarafından onaylanmış değil. Haliyle, şimdilik bunları birer söylenti olarak kenarda tutmak en sağlıklısı olacak.

Exit mobile version