DOOM Not Defteri Üzerinde Bile Çalıştırıldı!

Buyurun, nerede DOOM oynamak istemiştiniz?

DOOM Not Defteri Üzerinde Bile Çalıştırıldı!

Yeter ki canımız DOOM oynamak istesin. Artık hemen yer yerde oynayabilmemiz mümkün olacak. Geçmişte birçok çılgın işlere imza atmıştı, oyuncular. Öyle ki, geçmişte LEGO parçası içinde, traktörlere ait bilgi eğlence sistemleri üzerinde, anakart BIOS ekranında ve hatta doğum kontrol cihazında dahi olmak üzere akla hayale gelmedik birçok yerde efsanevi oyunu oynamak mümkün olmuştu. Şimdi de DOOM not defteri üzerinde çalıştırıldı. Hayır, şaka değil.


İlginizi Çekebilir: LEGO Üzerinde DOOM Oynadı!


“Daha başka nerede DOOM oynayabiliriz?” diye düşünmeye kalmıyor ki, bizi hayrete düşüren haberler ile karşılaşıyoruz. Bu defa da Windows işletim sisteminin Not Defteri uygulaması üzerinden 1993 yılında çıkan oyunu oynayabilmenin mümkün olduğunu öğrenmiş olduk.

DOOM Not Defteri Üzerinde de Oynandı

Youtube kanalı üzerinden bir video yayınlamış olan Samperson (Sam Chiet) isimli kullanıcı ve aynı zamanda da oyun geliştiricisi, Not Defteri içinde birtakım değişiklikler DOOM görüntüsünü ortaya çıkartmış. Dahası ise oyuna ait müzikleri ve sesleri de senkronize etmeyi başarmış. İşin ilginç yanı, ne görüntüler ne de uygulama üzerinde herhangi bir modifiye yapılmamış. Diğer bir deyişle, bu yolla Not Defteri sadece yazı yazma işlevi göstermekten çıkıp eğlence aracına da dönüştü.

Söz konusu bu çalışma, DOOM oyununun yaratıcılarından John Romero’yu da hayrete düşürmüş. Romero, Samperson’un çalışmasını Twitter hesabı üzerinden ‘Incredible.’ (İnanılmaz) yorumu ile paylaşmış.

Videonun açıklama kısmına bakılırsa, Samperson yakın bir zamanda indirilebilir versiyonunu sunmayı planlıyor. Ne var ki her şeyi bir araya getirmesi biraz zaman alacakmış. Yani eğer kendiniz de denemeyi isterseniz, birkaç gün içerisinde bu fırsatı yakalayabileceksiniz.

Exit mobile version