Doom Eternal İlk 6 Saat Bizleri Neler Bekliyor?

Büyük aksiyonda ilk 6 saatin özeti...

Bugün itibariyle çıkış yapan Bethesda’nın gözdesi Doom Eternal için bir şeyler karalama zamanı geldi. Oyuna henüz sahip olmayanlar için alıp almama konusunda fikir sahibi olması açısından bu makale güzel bir rehber olacaktır. Oyunla ilgili ilk izlenimim ardından kısa bir zaman içinde detaylı bir Doom Eternal İncelemesi de sitemizde yer alacak. Gelin şimdi kısaca Doom Eternal ilk 6 saat boyunca neler yaşıyormuşuz bir göz atalım…

(Hazırlanan bu yazıda oyun deneyiminizi etkileyecek herhangi bir spoiler bulunmamaktadır)


İlginizi Çekebilir: Doom Eternal İçin Özel Türkiye Fiyatlandırması!


Doom Eternal ilk 6 Saat Boyunca Bizlere Neler Sunuyor?

Giriş

Oyun bizleri kısa bir ön sinematik ardından yeterli derecede öğretici bir tutorial ile karşılıyor. Genel itibariyle basit oynanış mekaniklerine sahip bir oyun olduğu için kısa bir tutorialın ardından hiç beklemeden aksiyonun içine dalıyoruz.

Tutorialın ardından gelen ilk bölüm olan ”Hell on Earth” boyunca oyun, bize birtakım oynanış mekaniklerini öğretmeye devam ediyor. Toplamda iki silahla bu bölümü birtakım yaratıklar vurarak bitiriyoruz ve doomseverler için yepyeni yere adım atıyoruz.

Doom eternal ilk 6 saat

Fortress of Doom

Bahsettiğim bu yeni yer Fortress of Doom. Burası bir nevi bizim evimiz. Ama aslında kendisi dünyanın yörüngesinde bulunan ve dünyadaki görevlere ışınlandığımız uzay gemimiz. Kendisi hiç de küçük değil. Silahlarımızı kontrol edebildiğimiz alanlar olan, duvarları birtakım tasarımlarla dolu odalar olan, görevlerimizi kontrol edip ışınlanabildiğimiz bir kontrol merkezi ve ayrıntılarına genel incelemede gireceğim bir sürü etkileşime girilebilen bölümlerin olduğu üssümüz kendisi.

Her bölümün sonunda buraya geri dönüp bir nefes alma şansı edinip kendimizi bir sonraki episode için hazır hale getiriyoruz. Oynadığınızda bu gemiyi siz de çok seveceksiniz.

Hikaye

Hikaye pek tabii diğer birçok oyundan aşina olduğumuz kadar duygu dolu veya çok akıllıca yazılmış bir hikaye değil. Ancak oyunun genel mantığına çok uyacak bir hikaye yerleştirilmiş.

Dünyamız demonlar tarafından işgal altında ve oyunun başı itibariyle dünyanın %40’ı kurtarılmayı bekliyor. Biz de bu işgali geri püskürtmek amacıyla üssümüzden sürekli dünyaya seyahatler yaparak yaratık parçalıyoruz.

Ancak işler bu kadarda basit değil. Hell Priests diye adlandırılan 3 önemli baş düşman tüm bu işgali yönetiyor ve bizim de peşinde koştuğumuz en büyük rakiplerimiz. İlk 6 saat boyunca bu karakterlerle yer yer karşılaşıp hikaye içerisinde ilerliyoruz. Hem seslendirme hem tasarım açısından çok iyi ayarlanmış bu rakipler, hikayesi çok önemsenmeden oynanan bir oyunda bile sizi bir miktar kulak kabartmaya itecektir.

Bölüm Tasarımları ve Karakter Özelleştirmeleri

İlk 6 saatte beni en çok etkileyen şeye geldi sıra. ”Level Design”

Bir önceki Doom’da da gayet iyi olan bölüm tasarımları, bu oyunla birlikte çok üst bir seviyeye gelmiş durumda. Doom Eternal ilk 6 saat boyunca karşılaştığınız 3-4 bölüm boyunca yaşayacağınız deneyim gerçekten çok çok iyi. Her bölüm birbirinden farklı hissettirmesinin yanı sıra aynı zamanda hikayeyle çok iyi iç içe geçirilmiş durumda. Sürekli farklı biryerleri geziyor olma hissini çok iyi yansıtan tasarımlar, oyunu oynarken başından kalkmama isteğinizi getirecek.

Karakter özelleştirmelerine gelirsek, ilk 6 saat boyunca gene Doom hayranlarının çok iyi bileceği silah modlamaları Doom Eternal’da da sık sık karşımıza çıkıyor. Silahlarımızı iki ayrı modda kullanabilip o modları özel olarak geliştirebiliyor olma güzelliği bu oyunda da çok iyi devam ettirilmiş.

Üzerimizdeki kıyafet için ayrı bir geliştirme sayfası, rünler aracılığıyla kendimize yeni özellikler katabilme şansımız, bomba ve dondurucu arasında ekstra geçiş imkanı ve alev püskürtücüyü silah olarak değil armor kasma aracı olarak kullanma şansı gibi özelleştirmeler, oyunu çok daha kapsamlı ve güzel hale getirmiş.


İlginizi Çekebilir: Doom Eternal Sistem Gereksinimleri


Sizler de Doom Eternal ile alakalı fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Instagram adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version