Dontnod Entertainment İsim ve Logo Değişikliğine Gitti

Stüdyo on dördüncü yılını da kutladı...

Dontnod Entertainment İsim ve Logo Değişikliğine Gitti

Dontnod Entertainment isim ve logo değişikliğine gittiğini duyurdu. Bundan böyle Don’t Nod olarak anılacağı söylenir iken, on dördüncü yıl da kutlandı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FIFA Serisinin Yeni Adı Resmiyet Kazandı!


2008 yılı içerisinde Herve Bonin, Aleksi Briclot, Alain Damasio, Oskar Guilbert ve Jean-Maxime Moris ve eski Criterion Games, Electronic Arts ve Ubisoft çalışanları ile Paris şehrinde Dontnod Entertainment adı altında kurulmuş olan geliştiricisinin ilk oyunu PlayStation 3 için özel çıkan Remember Me olmuştu. Zaman içerisinde Life is Strange serisi, Vampyr, Tell Me Why ve Twin Mirror oyunları ile karşımıza çıkan Fransız stüdyo, geçtiğimiz ay itibarıyla on dördüncü yılını doldurmuştu.

Dontnod Entertainment Yerine Don’t Nod İsmine Geçiş Yapıldı

Her ne kadar bu yıl çıkan Gerda: A Flame in Winter oyununun yayıncısı olmuşsa da, iki yıldır yeni bir oyun ile karşımıza çıkmış değil. Ancak bu hafta itibarıyla sessizliğini bozan stüdyo, yeni yılını yeni ismi ve logosu ile kutladı. Artık bundan sonra, Dontnod Entertainment değil de Don’t Nod olarak anılacak. Yani sadece bir kesme işareti ve bir adet boşluk ile yenilenmeye gidilmiş. Nedeni ise, kuruluşundan bu yana tutarlı bir yükseliş kaydeden stüdyonun marka kimliğini daha iyi yansıtmayı istemiş olması.

Yayınlanan bildiride konuşan Üst Yönetici Oskar Guilbert, ‘Don’t Nod’un hem stüdyo hem de geliştirdikleri oyunlar ile alışılmışın dışında olduklarını temsil eden iki kelime olduğunu söylüyor. Kalıpları kırmaktan korkmadıklarını da sözlerine ekleyen Guilbert, N harfinin parçalanmış D harfinin içinde olduğu yeni logonun da bunu temsil ettiğini söylüyor. Yani doğrudan kendilerini temsil eden bir logo hazırlamışlar.

Yeni logo tasarımının farklı görseller ile sunulduğu çalışmalar da mevcut. Ne var ki bunların geliştirilme aşamasındaki oyunlar için ipucu niteliğinde hazırlandığı söyleniyor. Diğer bir deyişle, Fransız stüdyo birden fazla oyun üzerinde çalışıyor. Elbette bu oyunların neler olduğunu öğrenmek için birazcık beklememiz gerekecekmiş gibi görünüyor.

Son olarak, Tell Me Why Microsoft Store ve Steam üzerinden ücretsiz olarak dağıtılıyor. Her ne kadar oyun ülkemizde erişimde olmasa da, ülke ayarlarınızı değiştirerek ulaşabilmeniz mümkün oluyor.

Hikayesi Alaska eyaletindeki küçük bir kasabada geçe Tell Me Why, Tyler ve Alyson Ronan isimli transseksüel ikizlerin başlarından geçenleri anlatıyor. Her iki karakteri de yönetilebiliyorusunuz. Aralarındaki özel bağı kullanarak, geçirdikleri sıkıntılı çocukluk döneminden kalan hatıraları ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu süreçte de kilit olayların farklı hatıralarına göz atıyor ve hangisinin daha gerçekçi olduğuna karar veriyorsunuz. Verdiğiniz kararlar ise ikizlerin arasındaki bağın ne denli kuvvetli olduğunu gösteriyor ve gelecek yaşamlarına etki ediyor.

Exit mobile version