Disney Tarafından Epic Games Şirketine Yatırım Yapıldı

Yeni bir evren doğacak!

Disney Tarafından Epic Games Şirketine Yatırım Yapıldı

Sektörde büyük şirketlerin, irili ufaklı stüdyolara ve şirketlere yatırımlar yaptıklarını ve ortaklık anlaşmaları imzaladıklarını pek çok kez görmüştük. Bunların bir yenisi de yakın bir zaman önce gerçekleşti ve Disney tarafından Epic Games şirketine büyük oranda yatırım yapıldı.


İlginizi Çekebilir: Haftanın Ücretsiz Epic Games Store Oyunu (1 Şubat)


Disney Tarafından Epic Games Şirketine 1.5 Milyar Dolar Yatırım!

Bahsi geçen yatırımın oranı 1.5 milyar Dolar. Disney tarafından Epic Games şirketinden hisse satın alımı yapılmasına ek olarak, taraflar arasında da birden fazla yılı kapsayan ortaklık anlaşması da imzalandı. Bu bağlamda, Fortnite ile ilişkili devasa bir eğlence evreninin ve oyunların yaratılması da söz konusu olacak.

Epic Games şirketinin yaratıcısı olduğu Unreal Engine ile yaratılacak olan bu evren, Fortnite ile işlev gösterecek ve Disney karakterleri ve hikayeleri ile oyun oynama, izleme ve satın alım yapma fırsatları sunulacak. Ayrıca oyuncular kendi hikaye ve deneyimlerini yaratabilecek olup, kendi aralarında içerik paylaşımı yapabilecekler.

İmzalanan ortaklık anlaşmasının duyurusuna özel olarak yayınlanan fragmanda, Avatar ve Star Wars gibi fikri mülkiyetlerini ve Marvel ve Pixar etiketi taşıyan yapımları ve evrenleri ve çok daha fazlasını görebilmek mümkün oluyor.

İmzalanan ortaklık anlaşmasına ilişkin ilk açıklama da şu şekilde;

“Birinci sınıf bir oyun deneyimi olmasının ve Fortnite ile birlikte çalışmasının yanı sıra, yeni kalıcı evren tüketicilere Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar ve daha fazlasından içerikler, karakterler ve hikayelerle oynamak, izlemek, alışveriş yapmak ve etkileşimde bulunmak için çok sayıda fırsat sunacak. Oyuncular, oyunseverler ve hayranlar kendi hikâyelerini ve deneyimlerini yaratabilecek, hayranlıklarını Disney’e özgü bir şekilde ifade edebilecek ve içerikleri sevdikleri şekillerde birbirleriyle paylaşabilecekler. Tüm bunlar Unreal Engine tarafından desteklenecek.”

Exit mobile version