Disney Electronic Arts Şirketini Satın Alabilir

Bakalım gelişmeler ne yönde olacak?

Görünüşe göre Disney de oyun sektörüne göz kırpıyor. Bloomberg tarafından aktarılana göre, Disney Electronic Arts şirketini satın almak istiyor.


İlginizi Çekebilir: Yeni Guitar Hero Oyunu İçin İlk İşaret Geldi


Disney Electronic Arts Şirketini Satın Alacak Gibi Görünüyor

Yayınlanan raporda bahsedilene göre, Disney yöneticileri bir süredir Üst Yönetici Bob Iger’i oyun sektörüne girme konusunda teşvik ediyormuş. Gelen bilgilere bakılırsa da ilk hedef ise Electronic Arts şirketini satın almak olacakmış.

Bildiğiniz gibi Return to Monkey Island, Disney Illusion Island, Star Wars Jedi: Survivor ve LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, teknik açıdan başarılı sayılsalar da, elbette marka adları bu başarının önemli bir parçasını oluşturuyor.

Disney ise elinin altındaki büyük markaların hem sağlayacağı satış başarısını hem de popülerliğini başka markalar ile elde etmektense kendi üzerine almak istiyor. Bu sayede şirket, sektörde güçlü bir yer edinebilir.

Electronic Arts, Kendi İçinde Değişime Gidiyor

Bildiğiniz gibi Mayıs ayı içerisinde Electronic Arts şirketinin birleşmek ve satın alım için fırsat kolladığını ve Amazon, Apple, Disney dahil birçok şirket ile görüşme halinde olduğu söylenmişti. Hatta Comcast-NBCUniversal ile bir sonraki aşamaya geçilmişti. Ne var ki Comcast Üst Yöneticisi Brian Roberts tarafından yapılan birleşme teklifi sonrasında başlayan pazarlık haftalar sürmüş, ama ücret ve yapılanma üzerinde anlaşmaya varılamadığı için pazarlığın sona erdiğinden de bahsedilmişti.

Bu rapordan birkaç ay sonra ise Üst Yönetici Andrew Wilson, birleşme ve satın alma fikrine açık olsalar da şirketin bağımsız olarak yoluna devam edeceği bir gelecek için hem kendilerinden çok emin hem de çok heyecanlı olduklarını söylemişti.

Bakalım bu konudaki yeni gelişmeler ne yönde olacak ve Disney Electronic Arts şirketini alacak mı? Yakından takipte olacağız.

Exit mobile version