Disksiz Xbox Series X Modeli Resmiyet Kazandı!

Ortaya atılan iddia gerçek çıktı!

Geçtiğimiz ay içerisinde Xbox Era podcast yayını sırasında konuşan Shpeshal Nick, Microsoft şirketinin disksiz Xbox Series X modeli üzerinde çalıştığını iddia etmişti. Bu iddia halen resmen teyit edilmiş değil. Ancak yaşanan yeni sızıntı ile bahsi geçen model, dolaylı yoldan ortaya çıktı. Bu da Microsoft tarafından gelişmiş model üzerinde yenileme çalışmalarının olduğunu gösterdi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft, Xbox Mastercard ile Oyuncular İçin Yeni Bir Adım Atıyor


Disksiz Xbox Series X modeli, FTC ile Microsoft arasındaki dava ile ilgili olarak yaşanan sızıntı ile ortaya çıktı. Öyle ki, mahkemeye özel olarak sunulan belgelerin yanlışlıkla herkese açık olarak paylaşıldı. İçerikte sansürlenmemiş olan kısımlar da olduğu için, bahsi geçen model ile ilgili bazı bilgileri de öğrenmiş olduk.

Disksiz Xbox Series X Modeli Geliyor

Brooklin kod adını taşıyan ve 2024 yılında satışa sunulması beklenen modelde, halihazırdaki konsol için herhangi bir isim değişikliği yapılmayacak. Çünkü donanım anlamında bir gelişme yaşanmayacak. Dairesel bir tasarıma geçilmiş iken, depolama alanı ise 1 TB yerine 2 TB olacak. Bununla birlikte, güç dağıtımlı bir USB-C ön bağlantı noktası ve Sebille kod adlı yeni bir kontrol kolu da tasarlanıyormuş.

microsoft-disksiz-xbox-series-x2

Sızan görsellerde, düşük gecikme için Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 desteği, normal güç tüketiminin % 15 azaltılması, düşük güç konumunda Series S modelinin düşük güç konumunda tükettiğine kıyasla % 20 daha az güç tüketiminin olması ve halihazırdaki model ile aynı fiyattan çıkacak olması gibi detaylar var.

Yeni kontrol Xbox Wireless 2, Direct-to-Cloud ve Bluetooth 5.2 desteği, yeni mobil uygulama özellikleri, hassas dokunsal geri bildirim, ekran kaydı için kullanılan tuşun inceltilmiş olması, yeni analog çubuklar, iyileştirilmiş uzun ömürlülük gibi detaylar göze çarpıyor.

Exit mobile version