Discord Youtube Entegrasyonu Testlerine Başladı

Discord kullanırken yine müzik dinleyebileceksiniz.

Discord Youtube Entegrasyonu Testlerine Başladı

Discord Youtube entegrasyonu ile kullanıcılarını bir hayli memnun edecekmiş gibi görünüyor. Halihazırda test aşamasında olan Watch Together ile eskisi gibi arkadaşlarınız ile sohbet ederken bir yandan müzik dinleyebileceksiniz. Yeni sistem ile ilgili ilk detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Turuncu Levye Discord Kanalı Açıldı


Discord ilk olarak 2015 yılı içerisinde yayınlanmıştı. Oyuncuların giriş yapıp birbirleri ile tercihen görüntülü, sesli veya yazılı olarak iletişim kurabildikleri ve fotoğraf, site bağlantıları ve başlık etiketi (hastag) paylaşımı yapabildikleri program, Windows, Mac, Linux ve Android ve iOS olmak üzere mobil cihazlarda kullanılabiliyor. Farklı sohbet kanalları oluşturup, izinlerini dilediğiniz gibi ayarlayabiliyor ve gerektiğinde aralarında da geçiş yapabilmeniz mümkün oluyor.

Hatırlayacağınız üzere Discord, geçtiğimiz aylarda önce Rhytm ve sonra da Groovy ile yollarını ayırmıştı. Her iki bot da arkadaşlarınız ile sohbet ederken müzik dinleyebilmenize olanak tanıyordu. Ne var ki her iki bot da Youtube’u atlatması ile popüler internet sitesinin reklam gelirlerini elinden alıyordu. Haliyle de bunun Google tarafından her iki botun da yaratıcılarına ihtar gönderilmişti. Discord ise bu ihtarlar karşısında Rhytm ve Groovy ile yollarını ayırmıştı.

Her iki botun kullanıcı sayısı fazla olduğu için haliyle tartışmalar da beraberinde gelmişti. Öte yandan, alternatif bir seçeneğin sunulup sunulmayacağı da merak konusuydu. Yakın bir zaman önce yaşanan gelişme ise etkili bir ilacın yolda olduğunu ortaya koydu.

Discord Youtube Entegrasyonu Nasıl Çalışacak?

Discord halihazırda Watch Together isimli bir sistem üzerinde çalışıyor. Halihazırda bazı sunucular üzerinde test edilmekte olan bu sistem, Groovy gibi işleyecek. Ne var ki uygulamanın ekran paylaşımı daha spesifik hale gelecek. Diğer bir deyişle, sunucu üyelerinin sisteme Youtube bağlantısı eklemeleri mümkün olacak.

Watch Together’ın en büyük farkı ise Rhytm ve Groovy botlarının sonunu getiren reklamlar olacak. Öyle ki, yeni sistem ile bağlantısını eklediğiniz şarkılarda ve videolarda reklamlar ile karşılaşacaksınız. Youtube sitesinin reklam gelirleri elinden alınmayacağı için, gelecekte de bu yönde herhangi bir ihtar çekilmesi durumu da yaşanmayacak. Buna ek olarak, açılış ekranında reklamlar ile karşılaşabileceğinize dair bir uyarı mesajı da görüntülenecek. Haliyle bu sistem, her iki taraf için de güvenli bir kullanım sunacak.

Exit mobile version