Discord ve PlayStation Entegrasyonu Hayata Geçiriliyor

Artık Discord ve PlayStation hesaplarınızı birbirine bağlayabileceksiniz!

Discord ve PlayStation Entegrasyonu Hayata Geçiriliyor

Discord ve PlayStation entegrasyonu nihayet hayata geçiriliyor. Kademeli olarak bütün kullanıcılara açılacak olan bir entegrasyon ile hem oynadığınız oyun Discord etkinliğinizde gösterilecek iken, arkadaşlarınız sizi doğrudan uygulama üzerinden de ekleyebilecekler. Detaylar haberimizde!


İlginizi Çekebilir: Turuncu Levye Discord Kanalı Açıldı!


2021 yılının Mart ayı içerisinde açıklama yapan Microsoft, Discord’u satın almak ile ilgilendiğini ve bunun için de on milyar doları gözden çıkarttığını bildirmişti. Ne var ki bunun geçtiğimiz haftalarda Wall Street Journal tarafından aktarılana göre ikili arasındaki görüşmeler durdurulmuş ve şirket, halka açılmayı düşünmeye başlamıştı.

Mayıs ayı içerisinde ise Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan açıklama ile iletişim servisinin PlayStation Network ile entegreli olması için Discord ile ortaklık anlaşması imzalamış olduğu duyuruldu. Japonya menşeli teknoloji devi ayrıca şirketin Series H’sinin bir parçası olarak azınlık hissesini de aldı.

Anlaşma sonrasında başkan ve Üst Yönetici Jim Ryan tarafından yapılan, Discord ve PlayStation deneyimlerini konsol ve mobil cihazlar üzerinde bir araya getirerek, oyuncuların, grupların ve toplulukların birlikte oyun oynarlarken birlikte vakit geçirmelerini, eğlenmelerini ve iletişim kurmalarını daha kolay bir hale getirmek yönündeki açıklamanın ardından herhangi bir yeni gelişme yaşanmamıştı.

Discord ve PlayStation Entegrasyonu Detayları

Bugün ise beklenen müjdeli haber ile Discord ve PlayStation entegrasyonunun yavaş yavaş hayata geçirilmekte olduğu duyuruldu. Bağlantıyı sağlayabilmek için, masaüstü, mobil ve internet fark etmeksizin Discord uygulamasını açtıktan sonra Kullanıcı Ayarları’na girdikten sonra Bağlantılar kısmına girmeniz gerekiyor. Burada, yeni eklenmiş olan PlayStation logosunu göreceksiniz. İzni vermeniz durumunda, PlayStation Network hesabına giriş yapmanız istemeniz. Bu şekilde Discord ve PlayStation bağlantısını sağlamış olacaksınız.

Tercihen Profilde Görüntüle ve PlayStation Network’ü durumum olarak görüntüle seçeneklerini aktif ederek, anlık oyun etkinliğinizi arkadaşlarınızın görmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede PlayStation 4 veya PlayStation 5 üzerinde oynadığınız oyun, arkadaşlarınıza ve topluluk üyelerine gösterilecek. Ne var ki bunun için PSN Gizlilik Ayarları, PSN Çevrimiçi Durum ve Şu anda Oynanan için Herkes seçilmiş olmalı.

Discord Hakkında

Discord ilk olarak 2015 yılı içerisinde ve ücretsiz olarak yayınlanmıştı. Oyuncuların giriş yapıp birbirleri ile tercihen görüntülü, sesli veya yazılı olarak iletişim kurabildikleri ve fotoğraf, site bağlantıları ve başlık etiketi (hastag) paylaşımı yapabildikleri program, Windows, Mac, Linux ve Android ve iOS olmak üzere mobil cihazlarda kullanılabiliyor. Farklı sohbet kanalları oluşturup, izinlerini dilediğiniz gibi ayarlayabiliyor ve gerektiğinde aralarında da geçiş yapabilmeniz mümkün oluyor.

Exit mobile version