Discord Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl İndirilir?

Discord Nedir? Nasıl Kullanılır? Bot Ekleme Nasıl Yapılır? Nasıl İndirilir? – Sizler için oluşturduğumuz bu rehberimizde Discord hakkında merak edilen tüm detayları bir araya getirdik.


Benzer İçerik: PC Toplama Rehberi


Discord Nedir?

Discord temel olarak oyuncular için oluşturulmuş olan sesli ya da yazılı grup sohbet platformudur. Yazılımın geliştirilme amacı oyuncuları hedeflese de Discord, o zamandan bu yana pek çok topluluk türüne ev sahipliği yapmayı başardı.

Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen Discord, yüz kırk milyonun üzerinde aktif kullanıcı sayısına sahip.

Discord Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl İndirilir?

Discord Nasıl Kullanılır?

Discord ilk bakışta karmaşık bir uygulama gibi gözüküyor olabilir. Burada yazılı ya da sesli sohbet edebilmek için direkt olarak kişi ekleyebilir ya da dostlarınız tarafından oluşturulan sunuculara katılabilirsiniz.

Sunucular hem daha fazla sayıda kişi ile sohbet edebilmenize olanak sunar hem de çeşitli botlardan faydalanabilmenize olanak sunar. Bu tip botlardan faydalanabilmek adına iki kişi olsanız da sunucu kullanmayı düşünebilirsiniz.

Discord Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

Discord uygulamasındaki sunuculara bot eklemek için, kullanmak istediğiniz botun internet sitesini ziyaret ederek Davet Et butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Ardından botu eklemek istediğiniz sunucuyu seçerek Doğrula butonuna tıklamanız gerekiyor. Onay işleminin ardından bot, başarılı bir şekilde sunucuya eklenmiş olacak.

Discord Müzik Botu Ekleme Nasıl Yapılır?

Discord sunucunuza müzik botu eklemek istiyorsanız, Hydra Bot’un internet sitesini ziyaret etmeniz gerekecek. Tabii ki burada başka seçenekleriniz de var ancak en popüler müzik botlarından birisi budur. Daha sonrasında ana ekranda gördüğünüz Invite butonuna basıp, eklemek istediğiniz sunucuyu seçin. Son olarak da Doğrula butonuna basın.

Discord PP Değiştirme Nasıl Yapılır?

Discord uygulamasında kullandığınız profil fotoğrafını değiştirmek ya da yeni bir profil fotoğrafı yüklemek için, öncelikli olarak Discord uygulamasına girin.

Bunun ardından uygulamanın sol altında yer alan dişli çark simgesine tıklayın ve soldaki menüden Hesabım sekmesine giriş yapın. Bunun ardından Avatar Yükle butonuna tıklayın ve yüklemek istediğiniz görseli seçin. Son olarak Uygula butonuna basmanız gerekecek.

Discord Nasıl İndirilir? Discord İndir!

Discord’u hangi platformda kullanmak istiyorsanız, o platforma uygun olan sürümü indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı Mac, Windows, Android ve iOS cihazlarınızda kullanabiliyorsunuz. Çok yakın bir zamanda bunların arasında Xbox da eklenecek gibi gözüküyor.

Discord uygulamasını indirmek için hemen aşağıdaki bağlantılara tıklayabilir ve size uygun olan sürümü seçerek kurulum işlemini tamamlayıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.


Sizler için hazırladığımız bu rehberin de sonuna gelmiş olduk. Peki siz burada yer alan bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version