Discord Gelecek Yılın Başlarında PlayStation Network’e Geliyor!

Topluluk adına alınan en güzel kararlardan biri olarak değerlendirilebilir.

Microsoft’un başarısız satın alma girişiminden sonra Sony, Discord‘u önümüzdeki yılın başlarında PlayStation Network‘e entegre edeceğini duyurdu. Discord PlayStation’a geliyor. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Sony, Stüdyolara Agresif Yatırımlar Yapacak!


Discord Yakında PlayStation’a Geliyor

Sony, Discord’u önümüzdeki yılın başlarında PlayStation Network’e entegre edeceğini duyurdu. Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan konu hakkında: “PS’de, dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların birbirleriyle bağlantı kurmasını, yeni arkadaşlıklar ve topluluklar kurmasını ve eğlenceli deneyimler ve kalıcı anılar paylaşmasını sağlamak için sürekli olarak yeni yollar arıyoruz.

Oyuncular tarafından popüler hale getirilen ve her ay dünya çapında 140 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan iletişim hizmeti Discord ile yeni bir ortaklığı duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Amacımız, Discord ve PlayStation deneyimlerini gelecek yılın başlarından itibaren konsolda ve mobil cihazlarda bir araya getirerek arkadaşların, grupların ve toplulukların birlikte oyun oynarken takılmalarına, eğlenmelerine ve daha kolay iletişim kurmalarına olanak sağlamak.

Oyuncularımız için bu deneyimleri hayata geçirmek için Sony Interactive Entertainment, Discord’un Series H raundunun bir parçası olarak bir azınlık yatırımı yaptı. Oyuncuları topluluklar oluşturmaları ve paylaşılan oyun deneyimleri yaşamaları için güçlendirmek yaptığımız işin merkezinde yer alıyor, bu nedenle bu yolculuğa dünyanın en popüler iletişim hizmetlerinden biriyle başlamaktan heyecan duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ryan, Discord’un PlayStation Network’e bağlanması için ekiplerinin çalışmalara başladığını doğruladı. Ancak, söz konusu entegrasyon hemen olmayacak.

Discord Nedir?

Discord, video oyunu oynayan oyuncular için geliştirilen sesli-yazılı-görsel iletişim programı. 21 Temmuz 2019 itibarıyla 250 milyondan fazla kullanıcısı olan Discord; Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve web tarayıcısı üzerinde hizmet vermekte. Discord sunucularında yeni ses, metin veya stage kanalları açılabilmektedir. Bu sayede çok fazla üyesi olan sunucularda insanlar farklı kanallarda konuşup tek bir kanala göre daha az yoğunluk sağlayabilmektedirler.

DiscordDiscord’un en çok bilinen stabil versiyonunun dışında “Public Test Build”, “Canary” ve “Development Version” olmak üzere üç adet “gizli” sürümü de mevcuttur. Stabil versiyonunun ve Public Test Build versiyonunun ikonları birbirinin aynısı olmasına rağmen Canary sürümünün ikonu sarı zemin üzerine Discord logosu ve Development Version’un ikonu ise siyah zemin üzerine plan kağıdı desenleri ile Discord logosu şeklindedir. Canary ve Public Test Build versiyonlarında stabil versiyondan daha ileride bir versiyon numarasında sahip oluyorsunuz.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version