Disco Elysium Türkçe Yaması Bu Ay Yayınlanacak!

Dokuz aylık özverili çalışma nihayete eriyor!

Disco Elysium Türkçe Yaması Bu Ay Yayınlanacak!

Disco Elysium Türkçe yaması, dokuz aylık bir sürenin ardından, bu ay içerisinde yayınlanacak. Eğer henüz oyuna bir giriş yapmamışsanız, bundan daha iyi bir fırsat olmayacaktır. Locpick Game Localization & Audio tarafından yapılan açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Marvel’s Spider-Man Remastered Türkçe Yaması Çıktı!


ZA/UM tarafından geliştirilmiş ve geçtiğimiz yıl içerisinde The Final Cut versiyonu ile PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox one ve Xbox Series kullanıcıları ile buluşmuş olan Disco Elysium, Rol Yapma Oyunu türünde fazlasıyla dikkat çeken bir oyun olmaya devam ediyor. Ülkemizde de bir hayli popüler olan bu oyun, uzun uzadıya diyalogları ve metin belgeleri çoğu zaman oyuncuları zorlayabiliyor. Hele de Türkçe dil desteğinin olmaması ve ağır bir dilin kullanılmış olması da zorlayıcı olan bir başka yan olarak karşımızda duruyor.

En azından dil desteği engelinin ortadan kaldırılabilmesi için geçtiğimiz yılın Aralık ayı içerisinde bir sürprize imza atan Locpick Game Localization & Audio, yerelleştirme çalışmalarına başlandığını duyurmuştu.

Ne var ki bir milyondan fazla kelimeli metinlerden dolayı hayli uzun soluklu bir proje olacağını söyleyen ekip, takipçilerden de sabırlı olmalarını rica etmişti. Bununla birlikte, son durum hakkında aylık olarak bilgilendirmenin yapılacağı da belirtilmişti.

Disco Elysium Türkçe Yaması, Çok Yakında Bizlerle!

Yirmi kişilik bir ekip ile dokuz aylık zorlu bir çalışmanın ardından, beklediğimiz haber de en nihayetinde bugün itibarıyla geldi ve Locpick Game Localization & Audio, Disco Elysium: The Final Cut için hazırlık aşamasında olan Türkçe yamanın 24 Ekim 2022 tarihinde yayınlanacağını duyurdu.

Eşsiz yetenekleri olan bir dedektif rolünde olacağınız oyunda, senaryo boyunca karşınıza çıkacak olan karakterleri sorguluyor, katilleri ortaya çıkartıyor veya rüşvet alabiliyoruz. Bir kahraman veya insanlığın yüz karası olmak ise sizin tercihinize bağlı oluyor.

2019 yılının Ekim ayı içerisinde yayınlanmış olan Disco Elysium: The Final Cut, yeni siyasi vizyon araştırma görevleri, tam bir seslendirme, iyileştirilmiş oynanabilirlik ve gerçek bir rol yapma deneyimi sunar iken özgürlük hissiyatını da bir üst seviyeye taşımıştı.

Exit mobile version