Disco Elysium Türkçe Dil Desteği Geldi!

Gamedec sonrasında, bir büyük rol yapma oyunu daha Türkçe oldu!

Disco Elysium Türkçe Dil Desteği Geldi!

Oyuncular olarak beklediğimiz gün geldi ve en sonunda, Disco Elysium Türkçe dil desteği yayınlandı. ZA/UM tarafından geliştirilmiş olan oyunu, artık kendi dilimizde oynayabilmek mümkün olacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Genshin Impact Türkçe Dil Desteğine Kavuşacak!


Disco Elysium: The Final Cut için Türkçe dil desteği, Lockpick Game Localization & Audio tarafından geçtiğimiz yılın Aralık ayı içerisinde duyurulmuştu. Ne var ki milyondan fazla kelimeli metin içermesinden dolayı hayli uzun soluklu bir çeviri projesinin olacağı söylenmişti. Bununla birlikte, zaman içerisinde de çeşitli güncel durum bildirimlerinin yapılacağını da öğrenmiştik.

Disco Elysium Türkçe Oldu!

On aylık bir sürecin ardından, geçtiğimiz hafta içerisinde, çeviri ekibi tarafından yapılan güncelleme ile Disco Elysium: The Final Cut için Türkçe dil desteğinin bugün itibarıyla oyuncular ile buluşturulacağı müjdelenmişti. İşte o gün geldi ve oyun artık, Steam mağazasında Türkçe altyazı ve arayüz desteğine sahip oldu.

Eğer çevirinin sürecine ve geçtiği aşamalara göz atmayı isterseniz, buradan Lockpick Game Localization & Audio ekibinin paylaştığı notlara göz atabilirsiniz. Disco Elysium’un da merakla beklenen resmî Türkçe dil desteğinin gelmesiyle birlikte Gamedec oyununun ardından bir büyük rol yapma oyunu daha Türkçe dile kavuşmuş oldu.

Eşsiz yetenekleri olan bir dedektif rolünde olacağınız oyunda, senaryo boyunca karşınıza çıkacak olan karakterleri sorguluyor, katilleri ortaya çıkartıyor veya rüşvet alabiliyoruz. Bir kahraman veya insanlığın yüz karası olmak ise sizin tercihinize bağlı oluyor.

2019 yılının Ekim ayı içerisinde yayınlanmış olan Disco Elysium: The Final Cut, yeni siyasi vizyon araştırma görevleri, tam bir seslendirme, iyileştirilmiş oynanabilirlik ve gerçek bir rol yapma deneyimi sunar iken özgürlük hissiyatını da bir üst seviyeye taşımıştı.

Exit mobile version