Dijital Xbox Series X Modelinin Çıkış Zamanı Belli Olmuş Olabilir

Yeni model bu yıl içerisinde çıkabilirmiş...

Yayınlanan yeni bir rapora bakılırsa, dijital Xbox Series X modelinin çıkış zamanı çok uzakta değil. Ancak Xbox patronu Sarah Bond tarafından söylenenler göz önünde bulundurulduğunda, kafalarda bir soru işareti oluşmadı değil. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Yeni Xbox Konsolu İçin İddialı Konuştu


Hatırlayacağınız üzere FTC ile Microsoft arasındaki duruşma sırasında, mahkemeye sunulan özel belgelerin yanlışlıkla halka açık olarak paylaşılması ile ortaya çıkmıştı disksiz Xbox Series X modeli. Şimdilik Brooklin kod adını taşıyan bu modelin, ne farklı bir isme ne de gelişmiş bir donanıma sahip olacağı söylenmişti.

Tasarım olarak dairesel ve depolama alanın da 2 TB olmasına ek olarak, güç dağıtımlı bir USB-C ön bağlantı noktası, düşük gecikme için Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 desteği, normal güç tüketiminin % 15 azaltılması, düşük güç konumunda Series S modelinin düşük güç konumunda tükettiğine kıyasla % 20 daha az güç tüketiminin olması ve halihazırdaki model ile aynı fiyattan çıkacak olması gibi detaylara yer verilmişti.

Dijital Xbox Series X Modeli Ne Zaman Geliyor?

Şu an için Microsoft tarafından bu yeni model hakkında herhangi bir şey söylenmemiş olsa da, eXtas1s tarafından Exputer sitesi üzerinde yayınlanan yeni rapora göre djital ve beyaz renkte olacak Xbox Series X modelinin Haziran veya Temmuz ayında satışa sunulması planlanıyor. Ne var ki ertelenebilme ihtimali de söz konusu olabilirmiş.

microsoft-disksiz-xbox-series-x2

Disk sürücüsünün olmaması ile fiyatı 499 Dolar olan mevcut modelden 50 veya 100 Dolar daha ucuza satılacakmış. Dahası ise, disk sürücüsünün olmamasına bağlı olarak daha iyi bir soğutma sistemi ve geliştirilmiş Nexus kartına sahip olacağı da söyleniyor.

Hatırlayacağınız üzere yakın bir zaman önce gerçekleştirilen canlı yayın sırasında Xbox başkanı Sarah Bond, yılın ilerleyen zamanı için donanım planlarının olduğunu söylemiş ve tatil dönemini işaret etmişti. Ne var ki bu, eXtas1s tarafından yayınlanan rapordaki bilgi ile tutarlı değil. Ancak Haziran ayı içerisinde yeni bir Xbox Games Showcase sunumu olacak ve yüksek ihtimalle bahsi geçen disksiz Xbox Series X modeli hakkında merak edilen resmi detaylar öğrenebiliriz gibi görünüyor.

Son olarak, Microsoft tarafından yanlışlıkla halka açık olarak yayınlanan belgelerde Sebile isimli yeni bir kontrol kolundan da bahsediliyordu. Xbox Wireless 2, Direct-to-Cloud ve Bluetooth 5.2 desteği, yeni mobil uygulama özellikleri, hassas dokunsal geri bildirim, ekran kaydı için kullanılan tuşun inceltilmiş olması, yeni analog çubuklar, iyileştirilmiş uzun ömürlülük gibi detaylar göze çarpıyordu.

 

Exit mobile version