Diablo 4’ün Sezonları İçin Yeni Bir Bilgi Geldi

Gelen tepkiler pek de olumlu değil...

Diablo 4'ün Sezonları İçin Yeni Bir Bilgi Geldi

Diablo 4 oyununun ilk sezonu, önümüzdeki ay itibarıyla başlayacak. Şimdilik net bir tarih verilememiş olsa da, bu ayın sonunda yayınlanması beklenen devasa bir güncellemenin ardından fazla beklemeyeceğimizi tahmin ediyoruz. Öte yandan, Diablo 4’ün sezonları için Rod Fergusson tarafından yeni bir açıklama daha yapıldı.


İlginizi Çekebilir: Blizzard, Devasa Diablo 4 Güncellemesi Yayınlayacak


Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen canlı yayında, harita üzerinde savaş sisinin olmayacağı ve Lilith Anıtları açısından da herhangi bir sıfırlanmanın olmayacağını öğrenmiştik. Ne var ki yan görevler ve geçiş noktaları açısından bir sıfırlanma ile karşılaşacağız.

Diablo 4’ün Sezonları İçin Yeni Karakterler Yaratmak Gerekecek

İlk sezon için bekleyiş sürer iken, Diablo serisinin patronu olan Rod Fergusson tarafından ilk sezona ilişkin yeni bir bilgi daha geldi. Söylediğine göre, Diablo 2 ve 3 oyunlarında olduğu gibi her bir sezondaki Battle Pass için yeni bir karakter yaratmamız gerekecekmiş.

“Hey Paul, evet sezonluk hikaye akışında mekaniklerde, sezon yolculuğunda ve savaş biletinde yer alabilmek için yeni sezonluk karakter yaratman gerekecek. Senaryoyu sezonluk karakter ile oynamak, sezon yolculuğu ve savaş bileti aşamasını ilerleyecek.”

Bahsi geçen durumun, senaryodaki karakterimizin Ebedi Diyar karakteri olmasından kaynaklanıyor. Her yeni sezonda yarattığımız karakterimiz, o sezonun sonunda Ebedi Diyar karakter(ler)imizin arasına katılacak ve senaryoyu bu karakterler ile oynamaya devam edebileceğiz. Bu noktada, ilk sezon öncesinde senaryoyu bitirmişseniz, harita üzerinde açtığınız kısımlar her bir sezon için yarattığınız karakterleriniz için de açık olacak. Haliyle, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Lilith Anıtları ve Şöhret artıları dahil sıfırlanmayacağı için önceden yaptığınız şeyleri bir de bu karakterler ile yapmanız gerekmeyecek.

Exit mobile version