Depremzedeleri Kurtaran Proteo, Türk Oyununda Ölümsüzleştirilecek

Asla unutulmayacaksın, Proteo!

Depremzedeleri Kurtaran Proteo, Türk Oyununda Ölümsüzleştirilecek

Geçtiğimiz hafta yaşadığımız deprem felaketinden sonra başlatılan yoğun arama kurtarma çalışmaları sırasında depremzedeleri kurtaran Proteo, enkaz altında kalarak melek olmuş ve bizleri derinden üzmüştü. Bu kahraman köpek, Türk oyunu Death Relives‘da ölümsüzleştirilecek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yerli Oyun Death Relives, Demosuyla Büyük İlgi Çekti


Geçtiğimiz haftanın başında meydana gelen ve toplamda on ilimizde büyük yıkıma yol açan depremin felaketinin dokuzuncu günündeyiz. Can kaybımız gerçekten çok fazla, ama üzerinden iki yüzü aşkın saat geçmiş olmasına rağmen kurtarılan yaşamlar ile bizleri hem şaşırtan hem de sevindiren mucizelere de tanık oluyoruz.

Bildiğiniz gibi gerek ülkemizdeki AHBAP, AFAD ve gönüllü vatandaşların, gerekse de yurtdışından gelen yardımlar ile yoğun arama kurtarma çalışmaları yapılmıştı. Yapılmaya da devam ediyor. Bu çalışmalarda da insanlar kadar, evcil hayvanların ve özel eğitimli köpeklerin de etkin rol oynadıklarını görmüştük. Ancak içlerinden biri var ki, bu çalışmalar sırasında ne yazık ki melek oldu: Proteo.

Depremzedeleri Kurtaran Proteo, Death Relives’ta Karşımıza Çıkacak

Geçtiğimiz Pazar günü aldığımız acı habere ilişkin olarak eğitmeni, hem yaşlı olduğu hem de aralıksız çalıştığı için aramızdan ayrıldığını söylemişti. Elbette bu kara haber, Meksikalı ekip kadar biz Türk halkını da üzdü. Bu kahraman köpek için teşekkür babında özel bir şey yapmayı isteyen Death Relives geliştiricisi Nyctophile Studios, Proteo’yu oyuna eklemeye ve ölümsüzleştirmeye karar vermiş. Bunu da sosyal medya üzerinden yaptıkları duyuru ile paylaştılar:

“Yaptıkların için minnettarız Proteo. Death Relives oyunumuzda ölümsüz olacaksın. Çünkü seni sonsuza kadar yaşatacağız.

Proteo, Meksikalı arama kurtarma ekibinin bir parçası, enkaz altında öldü. 40 insanı kurtardığı söylendi.”

Death Relives Hakkında

Hikayeye göre, Adrian isimli bir karakterin rolünde olacağız. Lise mezuniyet balosundan annemiz ile dönerken, ormanlık bir alanda yerde yatan bir ceset görüyoruz. Yardım için arabamızdan ayrıldıktan sonra, bu ceset ilginç bir şekilde ayaklanıyor ve annemize saldırarak onu ormanın derinliklerine doğru götürüyor.

Cesedin geride bıraktığı izleri takip ederek, kendimizi büyük bir konakta buluyoruz. Dehşet verici olaylar ile karşılaşacağımız ve Aztek tarihine dair bilgiler edineceğimiz senaryo boyunca, ruhani rahipler ve Aztek tanrısı Xipe Totec ile köşe kapmaca oynayacak iken annemizi de kurban edilmekten kurtarmaya çalışacağız.

Her ne kadar süper güçlerimiz olmasa da, avantajımıza kullanabileceğimiz ekipmanlarımız olacak. Bir yandan gizlenecek ve aklımızı kullanarak peşimizdekilerden kurtulacak olup, bir yandan da karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye çalışacağız.

 

Exit mobile version