Dead Space Serisi Yeniden Sessizliğe Gömülüyor

Seriyi yeniden özlemeye başlayacağız...

Yakın bir zaman önce yaşanan ilginç yeni gelişmeler ile Dead Space serisi yeniden derin bir sessizliğe gömülmüş gibi görünüyor. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Dead Space Remake İzometrik Açıdan Hoş Görünüyor


Bildiğiniz gibi Dead Space 2 Remake ile ilgili ilk ipucunu, Dead Space Remake oyununun New Game+ modunda almıştık. Öyle ki, yeni eklenen günlük metinleri ile Sprawl isimli devasa uzay istasyonu hakkında söylemler ortaya çıkmıştı. Bildiğiniz gibi bu devasa uzay istasyonu, ikinci oyunun hikayesinin geçtiği mekandı ve hal böyle olunca da ister istemez heyecanlanmıştık.

Dead Space Serisi Yeniden Karanlığa Gömülüyor

Game Mess Mornings yayınına katılan Jeff Grubb, EA Motive stüdyosunun ikinci oyunun yeniden yapımı için ön hazırlıklara başladığını ama ilk oyunun yeniden yapımının beklenen satış rakamına ulaşamaması nedeniyle projenin rafa kaldırıldığı yönünde açıklama yaptı. Dahası ise geliştiricinin halihazırda Iron Man ve yeni oluşturulan ekip ile yeni Battlefield oyununa odaklandığını da sözlerine ekledi.

Grubb tarafından ortaya atılan bu iddianın üzerinden çok geçmeden bir açıklamada bulunan Electronic Arts, IGN sitesine gönderdiği bildiri ile söylentilerin herhangi bir doğruluğunun olmadığını belirtmişti. Ancak sizin de gördüğünüz üzere, bu açıklamanın ucu biraz açık ve farklı düşüncelere kapı açıyor.

Dead Space Filmi Yapılıyor Olabilir

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bloomberg sitesinden Jason Schreier, konuya açıklık getirecek açıklamalarda bulundu. Söylenene göre, EA Motive stüdyosunun seri için yeni bir oyun adına bazı fikirler ortaya koymuş. Ne var ki Amerika menşeli yayıncı hiçbirisine yeşil ışık yakmamış. Gerekçe olarak da yeniden yapım Dead Space oyununun şirket içinde hedeflenen satış rakamlarına ulaşamamasıymış. Bu durum karşısında, Dead Space üzerinde çalışan ekibin büyük bir kısmı farklı projelere yönelir iken, geri kalanlar ise başka fikirler üzerinde kafa yormaya başlamışlar. Diğer bir deyiş ile Dead Space serisi, bir kez daha sessizliğe gömülmüş oldu.

Elbette bu bir Dead Space 2 Remake göremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ne var ki sonradan yeniden gündeme gelebilecek olsa da, bunun yakın bir zamanda olmayacağının işaretini almış olduk. Yine de gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version