Dead Space Remake Resmi Olarak Duyuruldu

Uzun süredir açıklanması beklenen Dead Space Remake resmiyete kavuştu.

Dead Space Remake

Önce söylenti olarak ortaya çıkan, ardından geliştirildiği kabul edilen Dead Space Remake, resmiyete kavuştu. Electronic Arts, gönderdiği basın bülteni ile yeni oyunun tanıtımını yaptı.

EA Play Live 2021 etkinliği 22 Temmuz itibarıyla tamamlandı. EA’nin yeni yapımlarına dair videoların gösterildiği etkinlikte, birçok yeni oyun tanıtıldı. Etkinlik sırasında Sims 4 Cottage Living, GRID Legends, Lost in Random ve Dead Space Remake tanıtımları yapıldı.

Electronic Arts’ın artık gelenek haline getirdiği EA Play gösterimi sırasında tanıtılan en dikkat çekici oyunların başında ise Dead Space geliyordu kuşkusuz. Artık kült oyunlar arasında giren serinin ilk oyunu, milyonlarca kişi tarafından çok seviliyordu. EA de buna kayıtsız kalmayarak, oyunu elden geçirme kararı almıştı.

Dead Space Remake Tanıtım Videosu

Frostbite Engine kullanılarak, Motive tarafından geliştirilen oyunun, yeni nesil konsollar ve PC için piyasaya sürüleceğinin altı çizildi. Remake çalışması ile başta görsellerin elden geçirildiğini belirten EA yetkilileri, kontrollerin ve seslerin de değiştiğini belirttiler.

Serinin kıdemli yapımcısı Phillippe Ducharme, “Dead Space serisi, 12 yıl önce yayınlandığında, hayatta kalma – korku oyunları üzerinden inanılmaz bir etki yaptı. Motive stüdyosuna katılmamın en önemli amacı ise serinin hayranlarından biri olmamdı. Remake projesini, Motive’daki inanılmaz bir ekiple, seriye bir tür aşk mektubu olarak ele aldık. Oyunun orijinal detaylarına indik ve bunu yeni nesil konsolların yetenekleri ile buluşturduk. Oyunu modernize ederken, serinin hayranlarıyla bir araya geldik ve oyunun erken geliştirme aşamalarında onların fikirlerini aldık.”

Hatırlayacağınız üzere ilk oyunda, Isaac Clarke isimli ana karakterimiz, uzayın derinliklerinde madencilik yapan bir geminin içinde tek başına kalıyordu. USG Ishimura isimli gemide gözlerini yeniden açtığında, ortada gariplikler olduğunu fark ediyordu. Sonrasında mühendislik yeteneklerini kullanarak, Ishimura’ya ve mürettebatına neler olduğunu anlamaya çalışıyordu.


İlginizi Çekebilir: En Yüksek Bütçeli Oyunlar Listesi


Korkuyu iliklerimize kadar hissettiğimiz ilk oyun, birçok oyuncunun aklına kazınmayı başarmıştı. Şimdi elden geçmiş grafikleri ile çocukluk korkularımızı geri getirmeyi amaçlayan yapım, bir adım ötemizde duruyor.

PlayStation 5, Xbox Series X|S ve PC için çıkacağı onaylanan Remake projesinin çıkış tarihi ise henüz paylaşılmadı. Oyun için hazırlanan ilk teaser videosunu ise hemen yukarıda yer alan YouTube videosundan izlemeniz mümkün.

Exit mobile version