Dead Space Remake için Kısa Oynanış Videosu

EA Motive, seslere odaklı yeni bir canlı yayın gerçekleştirdi...

Dead Space Remake için Kısa Oynanış Videosu

EA Motive yeni Dead Space Remake canlı yayını gerçekleştirdi. Bu defa oyunun ses yönüne odaklanılan yayın sırasında, kısa bir oynanış videosu da görme fırsatımız oldu. Peki geliştirici bu defa bizlere neler sundu? Detaylar haberimizde.


İlginiz Çekebilir: 2021 Yılı Steam için Epey Güzel Geçmiş


2008 yılında satışa sunulan ilk oyunun yeniden yapımı Dead Space Remake adı altında EA Play Live 2021 etkinliği sırasında duyurulmuştu. EA Motive Studios tarafından Frostbite motoru ile sil baştan geliştirilmekte olan Dead Space Remake, PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için satışa sunulması planlanıyor.

Orijinal versiyondan kesilen içeriklerin yanı sıra, ikinci ve üçüncü oyuna ait bazı fikirlerin ve mekaniklerin ve hatta animasyonlu sahnelerin aktarılacağı yeniden yapımda, geliştirilmiş gölgelendirme ve ışıklandırmanın, Necromorph’ların vücutlarını bütünüyle parçalamadan belirli kısımlarını veya belirli uzuvlarını kopartabilmenin mümkün olacağı Peeling sisteminin bulunacağı ve Isaac ağabeyiminiz kısmen de olsa konuşacağı söylenmişti.

Dün TSİ 21:00 sıralarında EA Motive tarafından yeni bir Dead Space Remake yayını gerçekleştirildi. Bu defa ürkütücü atmosferin oluşturulabilmesi için kullanılan ses sistemlerinin ön plana çıkartıldığı yayın sırasında, yeni ama oldukça kısa bir oynanış gösterimi de yapıldı. Ana karakterimizin bir Necromorph tarafından saldırıya uğramasından önceki Ishimura gemisinin bir hayli korkunç olan kısmında yeniden yapılmış olan 211-V Plasma Cutter teçhizatı ile dolaşırken görüyoruz.

Bahsi geçen kısmı ve canlı yayının tamamına aşağıdan göz atabilirsiniz. Söylenene göre, Mayıs ayında sanat tasarımına odaklanılan yeni bir canlı yayın gerçekleştirilecekmiş.

Son olarak, Electronic Arts ve EA Motive tarafından belirtilene göre, oyunun 2023 yılının başlarında satışa sunulacak. Bildiğiniz gibi ilk olarak açıklandığında, 2022 yılının sonbahar mevsimi hedefleniyordu. Ne var ki hayranların beklentilerini karşılayacak bir oyun hedefinde olduklarını söyleyen Philippe Ducharme tarafından yapılan açıklama neticesinde, birkaç ay daha beklemek durumunda kalacağız.

Dead Space Konusu

Hikaye olarak USG Ishimura gemisinde geçecek olan Dead Space Remake, sıradan bir mühendis olan Isaac Clarke rolünü üstleniyoruz. Görevimiz, mürettebatı Necromorph adı verilen bir yaratık türü tarafından katledilmiş ve enfeksiyona uğramış olan devasa bir gemiyi tamir etmek. Ne var ki karakterimizin ortağı Nicole kayıptır. Biz ise Isaac olarak, araçlarımız ve mühendislik yeteneklerimiz ile tamirat işini yapmaya koyulacağız. Tabii ki bir yandan akıl sağlığımızı korumaya, bir yandan hayatta kalmaya ve bir yandan da USG Ishimura gemisinin de gizemini çözmeye çalışacağız.

 

Exit mobile version