Dead Space Remake için Oynanış Videosu Yayınlandı

Yeni oynanış detayları ortaya çıktı!

Dead Space Remake için Oynanış Videosu Yayınlandı

Dead Space Remake için sekiz dakikalık yeni oynanış videosu yayınlandı. Geçtiğimiz haftanın yeni fragmanının ardından, nihayet oynanışı net bir şekilde görme fırsatımız oldu. Ayrıca yeni detaylar da ortaya çıktı.


İlginizi Çekebilir: Dead Space Remake PC Gereksinimleri Belli Oldu


Yeniden yapım Dead Space, 2021 yılının EA Play Live 2021 yayını sırasında duyurulmuştu. Bu zamana kadar gerçekleştirilen canlı yayınlar ile sanat ve ses tasarımlarına ilişkin bilgiler verilmiş, son olarak da bir oynanış fragmanı yayınlanmıştı. Aşina olduğumuz karanlık, ürkütücü ve rahatsız edici mekanların, yeni neslin gücü ile her açıdan bir üst seviyeye çıktığını görebilmiştik.

Dead Space Remake için Oynanış Videosu Ortaya Çıktı

Yakın bir zaman önce ise Dead Space Youtube kanalı üzerinden sekiz dakikalık bir oynanış gösterimi de yapıldı. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz gösterime ek olarak, US PlayStation Blog üzerinden yeni detaylar ortaya çıkartıldı.

Verilen bilgilere göre, yeniden yapımda hikaye anlamında bazı değişikliklerin yanı sıra Isaac Clarke karakterinin tam olarak seslendirilecek olması ve Dead Space 2 ve 3 oyunundan serinin evrenine dair ince detaylar bizleri bekleyecek. Mesela orijinal oyunun ikinci bölümündeki ölü kaptanın yaratığa dönüşmesini camın arkasından görüyorduk. Bu sahneyi yeniden yapımda çok yakında görecekmişiz. Plasma Cutter silahımızı da bu esnada alacakmışız.

Oynanış kısmında ise, belirli kısımlarda karşılaşacağımız ve gemideki gücü yeniden yönlendireceğimiz yeni bir sigorta olacakmış. Bu sigorta, ışıkları kapatma ile oksijeni kapatma arasında seçim yapmamızı sağlayacakmış.

Oynanıştaki bir diğer dikkat çeken detay ise araştırmaya daha fazla ağırlık verilecek olması. İçeriğinde işimize yarayacak eşyaların olacağı kilitli odalar ile karşılaşacakmışız. Bu odaları açmak için de Resident Evil 2 oyunundakine benzer olarak güvenlik geçiş iznimizi geliştirmemiz gerekecekmiş. Haliyle ileride eski mekanlara geri dönüşler bizi bekleyecek.

Son olarak, silah geliştirme sisteminde de orijinaline göre daha geniş bir yollar olacakmış. Etraftan bulacağımız geliştirme eşyalarını farklı silahlara takıp, fazladan yollar açabilecekmişiz. Ne var ki bu geliştirmelerin özel yeni yetenekler kazandıracağı bilinmiyor.

PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmekte olan Dead Space Remake, 27 Ocak 2023 tarihinde satışa sunulacak.

Exit mobile version