Dead Space Remake Çıkış Tarihi Netleşti

Canlı yayında yeni oyun içi görüntülere de yer verildi...

Dead Space Remake Çıkış Tarihi Netleşti

Dead Space Remake çıkış tarihi, bugün gerçekleştirilen canlı yayın ile netleşti. Eğer başka bir ertelenme haberi ile karşılaşmazsak, orijinal oyunun yeniden yapımı Ocak ayı içerisinde bizlerle olacak. Peki tam tarih ne ve canlı yayın sırasında neler gösterildi? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Dead Space Remake için Kısa Oynanış Videosu


Efsanevi Visceral Studios tarafından geliştirilmiş ve oyun tarihinde önemli bir yeri olan Dead Space, EA Motive tarafından yeniden yapılarak PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için satışa sunulacak. EA Play Live 2021 sırasında duyurulmuş olan Dead Space Remake, ilk etapta bu yılın son çeyreğine çıkmaya hazırlanıyor olsa da, oyunun seslerine odaklanılan bir önceki canlı yayın sırasında 2023 yılının ilk çeyreğine ertelenmişti.

Dead Space Remake Çıkış Tarihi Belli Oldu

Bugün TSİ 20:00 sıralarında da oyunun sanat yönüne odaklanılan yeni bir canlı yayın gerçekleştirildi ve Electronic Arts ve EA Motive tarafından yapılan duyuruyla, Dead Space Remake için 27 Ocak 2023 tarihi verildi.

Öte yandan, bir saatten biraz fazla süren canlı yayın sırasında oyunun geliştirme aşamasından oynanış görüntüleri de paylaştı. Bu sayede, yeniden yapımın 2008 yılında çıkan orijinalini görsel açıdan ne kadar geliştirdiğini ve oyun içi sahnelerin, araçların, ortamların ve daha fazlasının günümüzün teknolojisini kullanan sistemler görsel şölen yaşatacak kadar detaylı bir seviyeye nasıl çıkartıldığını görme fırsatımız da oldu.

Ayrıca tam HDR ile hazırlanmış atmosferik ve çevresel görsel efektin dinamik ve hacimsel ışıklandırma ile bir araya getirilmesinin sonucunda, USG Ishimura gemisinin eskiye oranla biraz daha iç karartıcı göründüğünü söylesek herhalde çok da yanlış bir tanım olmaz diye düşünüyoruz.

EA Motive tarafından gerçekleştirilen canlı yayının tekrarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Dead Space Konusu

Hikaye olarak USG Ishimura gemisinde geçecek olan Dead Space Remake, sıradan bir mühendis olan Isaac Clarke rolünü üstleniyoruz. Görevimiz, mürettebatı Necromorph adı verilen bir yaratık türü tarafından katledilmiş ve enfeksiyona uğramış olan devasa bir gemiyi tamir etmek. Ne var ki karakterimizin ortağı Nicole kayıptır. Biz ise Isaac olarak, araçlarımız ve mühendislik yeteneklerimiz ile tamirat işini yapmaya koyulacağız. Tabii ki bir yandan akıl sağlığımızı korumaya, bir yandan hayatta kalmaya ve bir yandan da USG Ishimura gemisinin de gizemini çözmeye çalışacağız.

Frostbite motoru ile sil baştan geliştirilmekte olan Dead Space Remake oyununda, Orijinal versiyondan kesilen içeriklerin yanı sıra, ikinci ve üçüncü oyuna ait bazı fikirlerin ve mekaniklerin ve hatta animasyonlu sahnelerin aktarılacağı yeniden yapımda, geliştirilmiş gölgelendirme ve ışıklandırmanın, Necromorph’ların vücutlarını bütünüyle parçalamadan belirli kısımlarını veya belirli uzuvlarını kopartabilmenin mümkün olacağı Peeling sisteminin bulunacağı ve Isaac ağabeyiminiz kısmen de olsa konuşacağı söylenmişti.

Exit mobile version