Dead Island 2’nin 5 Yıl Önceki Hali Sızdırıldı

Dead Island 2 demosu internete düştü...

Dead Island 2'nin 5 yıl önceki 2015

Dead Island 2’nin 5 yıl önceki hali, internet üzerinde yayınlandı. Oyunun geliştirme aşamasının ilk yıllarından kalma hali, birçok farklı sosyal medya sitesi üzerinde uzunca gösterildi.

Zombi temalı oyunlar arasında en sevilenler arasında yer alan Dead Island, ilk oyunuyla beğeni toplamıştı. Polonya merkezli oyun stüdyosu tarafından geliştirilen ilk oyun sonrasında stüdyo ikinci oyun üzerinde çalışmaya başlamıştı. Fakat oyun tam bir geliştirme cehennemine dönüşmüştü.

Techland’in yaşadığı mali sorunlar sebebiyle geliştirme süreci uzadıkça uzayan Dead Island 2 için en sonunda beklenmeyen bir karar alınmış ve yapımcısı değiştirilmişti. Serinin yayıncısı Deep Silver, oyunu Techland’tan alarak, Spech Ops: The Line’ı geliştiren Yager‘e vermişti.


İlginizi çekebilir: 2020’de çıkan ve çıkacak bütün oyunlar listesi


Yager oyun üzerinde EGX fuarında bir demo gösterecek kadar çalışmıştı. Buna rağmen işler yine iyi gitmemiş ve Yager CEO’su Timo Ullman, “Deep Silver ile oyun üzerinde vizyonumuz uyuşmadı” diyerek, oyunu bıraktıklarını duyurmuştu.

Yager’den sonra oyunun geliştiricisi son olarak Crackdown 3’ten tanıdığımız Sumo Digital‘e verilmişti. Halihazırda ise oyunla Sumo Digital uğraşıyordu.

Dead Island 2’nin 5 yıl önceki hali görüntülendi

Yager tarafındna geliştirilen ve 5 yıl önce fuarda gösterilen Dead Island 2 sürümü, bugün internete düştü. Birçok farklı YouTube kanalı ve yayıncı tarafından, bu sürüme dair videolar yayınlanmaya bile başlandı.

19 Haziran 2015’e ait olduğu görülen sürümün bağlantı adresini vermemiz, tahmin edeceğiniz sebepler yüzünden mümkün değil; buna rağmen yukarıda video birçok şeyi sizlere göstermeye yetecektir.

Demoda dikkat çeken ilk detay, alev ve elektrik hasarları veren silahların isimleri oldu. Destructive Brain Tangling Handgun Pistol ve Roasty Toasty Keen Combat Knife gibi silah isimleri, gören herkese JRPG oyunlarındaki silahları hatırlattı. İlk oyunda kullanılan ikonlar, yetenek ağacı ve diğer başka detayların korunduğu da görüldü.

Ortaya çıkan demoda, oyunun hikaye ve çok oyunculu taraflarına dair pek çok detaya yer almasına karşın, merak edilen bir soruya ise cevap yoktu. İlk oyunda sekiz kişiye kadar hikaye bölümleri oynanabiliyor ve çok oyunculu tarafa giriş yapılabiliyordu. Tam sürüm olmadığı için bu detayların ikinci oyunda olup olmadığı gün yüzüne çıkmadı.

Ayrıca ortaya çıkan bu demonun, beş yıllık olduğu son olarak hatırlatalım. Yager tarafından geliştirilen bu demonun ardından Sumo Digital, bambaşka bir oyun ortaya çıkarmış olabilir. Haliyle oyunun piyasaya sürülen son sürümünde, videoda gördüğümüz hiçbir detay yer almayabilir.


Peki, siz oyun hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlere aktarabileceğiniz gibi Turuncu Levye Facebook grubu üzerinde de fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version