Dead Island 2 Şubat Ayında Çıkış Yapabilir

Bakalım GamesCom 2022 fuarında da karşımıza çıkacak mı?

Eğer Amazon tarafından yapılan listeleme doğruysa, Dead Island 2 ile Şubat ayında buluşabiliriz. Her ne kadar listeleme daha sonradan kaldırılmış olsa da, bildiğiniz gibi bir defa internete düştüğünde artık kalıcı oluyor. Şimdilik resmi olmayan yeni detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Dead Island 2 Bu Yıl Geri Dönebilirmiş


Dead Island 2 bizler için uzun zamandır merak konusu olma özelliğini taşıyor. 2014 yılındaki E3 fuarında duyurulmuş olan ikinci oyun, birçok kez geliştirici değiştirmiş ve çeşitli söylemler ve geliştirilme aşamasından alınmış oynanış videosu ile karşımıza çıkmıştı. Son olarak Tom Henderson tarafından bu yılın sonundaki The Game Awards şovunda yeniden duyurulacağı söylenmiş olan Dead Island 2 için heyecan verici yeni bir gelişme daha yaşandı.

Dead Island 2 Bir Kez Daha Sızdırıldı!

Yeni Tales from the Borderlands gibi Amazon listelemesi ile ortaya çıkan yeni Dead Island, 3 Şubat 2023 tarihinde satışa sunulacak. Platform olarak da PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series görünüyor. Ancak oyunun PC için de satışa sunulacağına hiçbir şekilde şüphe yok.

Hikaye olarak, duyurulduğu zaman yapılan açıklamanın güncelliğini büyük ölçüde korunduğunu görebiliyoruz. Öyle ki, Amazon listelemesinde yer verilmiş olan detaylara göre, ölümcül bir virüs Los Angeles şehri boyunca yayılıyor ve halkı da yürüyen ölülere dönüştürüyor. Şehrin karantinaya alınmasından sonra da ordu geri çekiliyor.

Biz ise ısırılmış, haliyle de enfeksiyon kapmış ama bağışıklık kazanmanın ötesine geçmiş olan bir karakter rolünde hikayeye dahil olacakmışız. Bizim gibi patojene direnebilen diğer karakterlerin de yardımı ile mücadeleye girişecek ve hem salgının arkasındaki gerçeği ortaya çıkartmaya hem de dünyayı kurtarmaya çalışacakmışız.

Dead-Island-2-Amazon_08-17-22-768x432

Rol yapma oyunu elementleri de içerecek olan Dead Island 2 oyununda, aralarından seçim yapabileceğimiz ve her birinin de kendisine özgü kişiliği olan altı karakter bulunacakmış. Her bir karakterin de yeteneklerini özelleştirebilecekmişiz.

Senaryo boyunca Beverly Hills ve Venice Beach olmak üzere ikonik mekanları ziyaret edebilecek iken, zombiler ile mücadelemiz sırasında kullanabileceğimiz fazlasıyla silah ve uygulayabileceğimiz taktiksel seçeneklerimiz de olacakmış. Bununla birlikte, her birinin kendisine özgü mutasyonunun ve saldırılarının olduğu farklı farklı zombi türlerinin olacağı da söylenmiş.

Şimdilik Embracer Group tarafından yapılmış olan resmi bir açıklama bulunmaz iken, tartışmaların odağında olan sayfa için listelemenin bir nevi yer tutucu (placeholder) olduğu söyleniyor. Zaten Amazon geçmişte de bu tarz uygulamaları sık sık yapmıştı. Haliyle gelişmeleri takip edip, resmi bir açıklama olması durumunda da sizlere en kısa sürede aktaracağız.

Exit mobile version