Dead Island 2 Oynanış Süresi Belli Oldu

Tatmin edici bir deneyim bizi bekliyor...

Dambuster Studios tarafından WCCF Tech sitesi ile yapılan röportaj sırasında gelen açıklama ile Dead Island 2 oynanış süresi ortaya çıktı. Bakalım bizi ne kadar uzunlukta bir deneyim bekliyor?


İlginizi Çekebilir: 14 Dakikalık Dead Island 2 Oynanış Videosu


İlk olarak 2014 yılının E3 fuarında duyurulmuş olan Dead Island 2, sonraski sekiz yıllık sürede atlattığı badirelerin ardından GamesCom 2022 fuarında bir kez daha duyurulmuştu. Dambuster Studios tarafından devralınan bayrak ile her şey yoluna girmiş ve hatta geçtiğimiz haftalarda geliştirilme aşamasının tamamlandığını sizinle paylaşmıştık. 21 Nisan 2023 tarihinde PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için satışa sunulmasını beklediğimiz yeni oyun, bizleri hikayesi ile Los Angeles şehri cehennemine götürecek.

Açık dünya oynanışın bizleri beklemediği Dead Island 2, haritasında irili ufaklı birçok bölgenin bulunduğu ve her birinin de hikayede aşama kaydetmemiz durumunda açıldığı bir deneyim sunacak. Bu bölgelerde ayrıca çeşitli yan görevler ve etkinlikler bulunacak iken, açık bölgeler arasında seyahat edebilmek de mümkün olacak.

Dead Island 2 Oynanış Süresi Ne Kadar Uzun?

WCCF Tech sitesi tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan sanat yönetmeni Adam Olsson, ana hikayeye ek olarak bazı ikincil görevleri ve diğer etkinlikleri de tamamlamamız durumunda yirmi saat civarı bir deneyimin bizi beklediğini söyledi. Elbette oyunu kooperatif desteği sayesinde arkadaşlarımız ile oynama, toplanabilir eşyaların peşine düşme ve oynanabilir diğer karakterleri de deneme işin içine girince, vaad edilen oynanış süresinin katlanarak artacağı rahatlıkla söylenebilir.

TqfeLBbsLDB3qCWiLrUzb9-1200-80

Diğer yandan, sektörün önde gelen mecraları da Dead Island 2 oyununun ilk beş saatini oynama fırsatı buldular. PC Gamer sitesinden Robert Valentine kısa hikayesinin sunabileceklerini sınırlandırdığını söylemiş. Buradan anlayabileceğimiz üzere, daha fazla şey görebilmek için bir hayli zaman harcamak ve yan görevlere ve farklı aktivitelere de dalmak gerekecek.

Eurogamer sitesinden Ian Higton tarafından söylenene göre vahşet seviyesi uç boyuttaymış ve ceset sistemi de ürkütücü olduğu kadar görkemli göründüğünü dile getiriyor iken, GameSpot sitesinden Mark Delaney ise oyunun dünyasının bazı yerlerdeki kısıtlayıcı olması ile can sıkıcı hale geldiğini söylüyor. Ne var ki, sunulan dünya ne kadar dar olsa da yapabileceğimiz çok fazla şey ve tercihe bağlı gidilecek çok fazla yer olması ile bir derinliğe sahip olduğuna dikkat çekmiş.

Dead Island 2 Konusu

Zombi istilası altında olup da karantinaya alınmış Los Angeles şehrine gidecek ve enfeksiyon kaptıktan sonra bağışıklık kazanmanın ötesine geçen bir karakterin rolünde olacağız. Nihai hedefimiz ise, bizim gibi olan diğer karakterler ile yaşanan salgının ardındaki sis perdesini aralamaya çalışmak olacak. Elbette bu aşamada, büyük bir hayatta kalma mücadelesi de bizi bekliyor olacak.

Exit mobile version