Dead Island 2 Kooperatif Oynanış Detayları

İşleyişte birtakım sorunlar var...

Yeni Dead Island ile buluşmaya az bir zaman kaldı. Önümüzdeki Cuma günü başlayacak olan macera öncesi, merak edilen yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor ve yayınlanan yeni bir yazı ile Dead Island 2 kooperatif oynanış detayları da gün yüzüne çıktı.


İlginizi Çekebilir: Dead Island 2 PC Gereksinimleri Duyuruldu


Dead Island 2 Kooperatif Oynanış Detayları Ortaya Çıktı

Bildiğiniz gibi Dead Island 2 çapraz platform desteği sunmuyor, ama nesiller arası oynanış mevcut. Ne var ki bu noktada soru işareti oluşturacak bir durumun olduğunu söyleyelim. Mesela PlayStation 4 veya Xbox One kullanıyorsanız, platform tercihinize göre PlayStation 5 veya Xbox Series kullanan bir arkadaşınızı oyuna davet edebilmeniz mümkün olmuyor. Aksine, onun sizi çağırması ile kooperatif oynayabiliyorsunuz. Yani mevcut nesil konsol kullanıcılarına davetiye hakkı verilmiş, ama bu durumun ilerideki bir zamanda çözüleceği söylenmiş. Çapraz platform desteğinin PC tarafında da olmadığını belirtelim.

Dambuster Studios, kooperatif oynama desteğinin ilk dakikadan itibaren açık olmayacağını da söylüyor. Bunun için ilk bölümü geçmeniz gerekiyor. Bu da, Call the Cavalry bölümünün bitiminden sonra, Emma karakterinin malikanesine ulaşmamız ile aktif hale gelecek.

Dead Island 2 İçin Yeni Fragmanlar Yayınlandı

Bir diğer önemli nokta ise kaydettiğiniz aşamanın taşınması ile ilgili. Arkadaşınız ile kooperatif oynadığınız sırada kaydettiğiniz aşama, hesabınıza kaydolacak ve seans bittikten sonra da kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Ne var ki hikayede sizden ileride olan bir başka arkadaşınızın oyununa katılmanız mümkün olmuyor. Bunun için arkadaşınızın sizi beklemesi gerekecek. Aynı durum, sizin hikayede ileride olmanız durumunda da geçerli olacak. Bunun başlıca sebebi olarak, seviye sistemi ve düşmanlar ile yaptığınız savaşlarda önem arz eden içerikler gösteriliyor.

Son olarak Dead Island 2, Dead Island aksine toplamda üç kişi kooperatif olarak oynanabiliyor. Geliştirici ekip, harita üzerindeki düşman sayısına ve sunulacak etkinliklere bağlı olarak böyle bir kararın alındığını söylüyor.

Exit mobile version