Dead Island 2 Açık Dünya Olmayacak Mı?

Yeni oyun hakkında önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor...

Dead Island 2 Açık Dünya Olmayacak Mı

Geliştirici stüdyo ile yapılan yeni bir röportaj sırasında ortaya çıkan yeni bilgilere göre, Dead Island 2 açık dünya oyunu olmayacakmış. Ayrıca her bir bölgenin de kendisine özgü zombi türleri olacakmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Dead Island 2 için Resmi Çıkış Tarihi Verildi!


Geniş zamana yayılmış olan söylentilerin ardından Dead Island 2, yıllar süren bekleyişi GamesCom 2022 Açılış Gecesi Canlı yayını ile sonlandırmıştı. 3 Şubat 2023 tarihinde PC (Epic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One ve Xbox Series için satışa sunulacak olan yeni oyunda, zombi istilası altında olup da karantinaya alınmış Los Angeles şehrine gidecek ve enfeksiyon kaptıktan sonra bağışıklık kazanmanın ötesine geçen bir karakterin rolünde olacağız.

Nihai hedefimiz ise, bizim gibi olan diğer karakterler ile yaşanan salgının ardındaki sis perdesini aralamaya çalışmak olacak. Elbette bu aşamada, büyük bir hayatta kalma mücadelesi de bizi bekliyor olacak.

Yeniden duyurulması ile büyük bir coşku yaşatmış olan oyun ile ilgili olarak, yapılan röportajlar ve ön-bakışlar ile ufak tefek yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Dead Island 2 Açık Dünya Oyunu Olarak Tasarlanmadı

Yakın bir zaman önce Eurogamer tarafından Oyun Yönetmeni David Stenton ve Yaratıcı Yönetmen James Worral ile yeni bir röportaj gerçekleştirildi. Ortaya çıkan yeni detaylara göre, şehir irili ufaklı birçok bölgeye ayrılmış ve her biri de çeşitli yan görevler ve etkinlikler içerecekmiş. Ne var ki Dead Island 2’nin bir açık dünya oyunu olmayacağı ve yeni bölgelerin de hikayede aşama kaydettiğimiz zaman açılacağı onaylandı. Yeni bir bölgeyi açtıktan sonra da, halihazırda açık olanlar arasında seyahat edebilmek mümkün olacakmış.

Röportaj sırasında ayrıca her bir bölgenin, giyimi ve kuşamı ile bölgeyi ve Los Angeles yaşamını yansıtan kendisine özgü zombi popülasyonu olacakmış. Buna ilişkin bir örnek veren Yaratıcı Yönetmen James Worral, Muscle Beach tarafında kas yığını bir zombi ile karşılaşacakmışız. Ayrıca E3 2014 fragmanında da gördüğümüz patenli zombiler ile de karşılaşacakmışız.

World War Z oyununda olduğu gibi düşmanları uzak mesafeden indirdiğimiz türde bir oynanış ile ilgilenmediklerini söyleyen Worrel, Dead Island 2’de karşılaştıklarımızın bir zamanlar insan oldukları hissiyatını yaratmak istiyorlarmış.

Exit mobile version