Dead by Daylight’ın Alien Bölümü Detayları Ortaya Çıktı

Xenomorph ile köşe kapmaca...

Dead by Daylight'ın Alien Bölümü Detayları Ortaya Çıktı

Dead by Daylight‘ın Alien bölümü detayları, Behaviour Interactive tarafından yayınlanan yeni fragman ile paylaşıldı. Bizleri yine gerilim dolu bir deneyim bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Modern Warfare 3 Tanıtım Fragmanı Yayınlandı


Hem Alien hem de Dead by Daylight hayranıysanız, Behaviour Interactive sizin için bu ikisini bir araya getiriyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta içerisinde ilk tanıtım fragmanı yayınlanmış ve Xenomorph bizlere el sallamıştı. Bu hafta gerçekleştirilen sunum ile Alien bölümü ile ilgili detaylara kavuşmuş olduk.

29 Ağustos 2023 Salı günü yayınlanacak olan bölüm, Nostromo haritasını oyuna ekleyecek. Bununla birlikte, Ellen Ripley hayatta kalan ve Xenomorph ise katil kadrosuna dahil olacak.

Dead by Daylight’ın Alien Bölümü Detayları

Xenomorph iki yeteneğe sahip olacak. Bunlardan bir tanesi Hidden Pursuit ve yedi kontrol istasyonundan birisine erişip, gizli tüneller aracılığı ile yakınlardaki hayatta kalanları tespit etmesini sağlayacak. Diğeri ise Runner Mode. Bu yetenek, iz sürme hızını arttırır iken daha sessiz olmaya olanak tanıyor. Yeniden kullanabilmek için tünele girmeniz gerekecek.

Takviye (Perk) ise üç adet. Ultimate Weapon, bir kilitli dolap açtıktan sonra aktif oluyor ve çığlığınızın kapsama alanına girern hayatta kalanların yerlerini tespit edebiliyor ve otuz saniye süreyle körlük etkisi yaratıyor.

Rapid Brutality ile artık Bloodlust elde edemeyeceksiniz ve bir hayatta kalana temel saldırı ile vurmanız, on saniyeliğine % 5 oranında daha hızlı hareket etme olanağı sağlayacak. Alien Instinct ise, bir hayatta kalanı kancaya astığınızda etkin oluyor. Size en uzak noktadaki yaralı hayatta kalanı beş saniyeliğine görebiliyor ve yirmi saniyeliğine kayıtsız hale geliyor.

Gelelim Ellen Ripley ablamıza. Kendisinin elbette aynı filmdeki gibi eli boş değil ve sunulan takviyeler (perks) ile Xenomorph karşısında avantajları olacak. Kilitli dolaba saklandıktan sonra aktif olan Lucky Star ile on saniyeliğine arkanızda kan izi bırakmıyor ve acı ile inleme sesleri çıkartmıyorsunuz. Dolaptan çıktan sonra da diğer hayatta kalanları ve en yakındaki jeneratörü on saniyeliğine görebilmek mümkün oluyor.

Diğer iki takviyeden biri yani Chemical Trap, bir jeneratörü tamir etmede belirli bir seviyeye kadar geldiğinizde aktif olacak ve düşmüş olan bir palete tuzak kurabileceksiniz. Diğer hayatta kalanlar bu tuzağı görebilecek iken, katil tuzağa düştüğünde ise dört saniyeliğine yarı yarıya daha yavaş hareket edecek. Light Footed ise sağlıklı olduğunuz zaman etkin hale gelecek ve daha sessiz koşmanızı sağlayacak. Hızlı hareket etmeye başladığınızda da, bir sonraki kullanım için dolmaya başlayacak.

Exit mobile version