Days Gone Yönetmeni Yeni Uncharted Oyunu Yapmayı İstiyormuş

Gelecekte hayata geçer mi ki?

Days Gone yönetmeni yeni Uncharted oyunu ile karşımıza çıkmayı istiyormuş. Her ne kadar resmi bir gelişme henüz yaşanmamış olsa da, bir ihtimal gelecekte SIE Bend Studio imzalı yeni bir Uncharted görebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Naughty Dog Uncharted Serisini Devam Ettirmek İstiyor


SIE Bend Studio aslında Uncharted serisine yabancı değil. Bildiğiniz gibi PlayStation Vita için Naugthy Dog gözetiminde Uncharted: Golden Abyss oyunu ile karşımıza çıkmıştı. Uncharted: Drake’s Fortune öncesinde geçen macerada, Nathan Drake ağabeyimizin kendisi gibi hazine avcısı olan Marisa Chase ile kayıp Quivira şehrini arıyorduk.

İncelemelerden oldukça yüksek puanlar alan Uncharted: Golden Abyss sonrasında, SIE Bend Studio yeni bir oyun ile karşımıza çıkar mı diye merak etmiştik. Ne yazık ki bu yönde resmi yeni bir gelişme yaşanmamıştı. Son olarak Jason Schreier tarafından The Last of Us Remake raporunda, yine Naughty Dog gözetiminde bir oyun geliştirmelerinin istendiğinden ama yaşanan çekinceler vazgeçildiğinden bahsediliyordu.

Bend Studio Uncharted Victor Sullivan

Days Gone Yönetmeni Yeni Uncharted Oyunu Fikrinden Bahsetti

Yakın bir zaman önce ise Sacred Symbols+ tarafından Jeff Ross ile yapılan bir röportajda, Days Gone yönetmenin yeni bir Uncharted oyunu yapma isteğinin olduğu ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi SIE Bend Studio, Days Gone için bir devam oyunu projesini Sony Interactive Entertainment tarafına sunmuş, ama ilk oyunun gösterdiği performans gerekçe gösterilerek geri çevrilmişti. Bu durum, Ross ve ekibini çeşitli alternatiflere yöneltmiş ve içlerinden birisi de Uncharted olmuş.

Jeff Ross, Victor ‘Sully’ Sullivan karakterinin gençliğini anlatan bir oyun yapmayı istediğini dile getiriyor. Bununla ilgili olarak kafasındaki planlardan da bahsediyor:

“Victor Sullivan’ın 25 yaşında olduğu bir dünyada… Tahminlerimize göre 1976 yılı civarı olacaktır. Bazı nedenlerden dolayı Deniz Kuvvetleri’nden kaçmış ve onu genç olarak görmeyi düşündüm ve bu dünyada asker olmaya veya bilirsiniz ordu adamı olmaya çalışarak yolunu bulmaya çalışırken kendimi yollarda bulmuşum ve dolandırıcı olacağım.”

Röportajın ilerleyen kısımlarında genç Sully’nin kendisine James Bond karakterini canlandırmış olan Sean Connery’yi anımsattığını dile getiren Ross, yetmişli yıllar fikrini kafasında oluşturur iken Joker ve Once Upon A Time On Hollywood gibi filmlerden de esinlendiğini sözlerine ekliyor.

Ne var ki ekip olarak bu Uncharted fikrini oluştururken çıkmaza girdikleri bir noktanın da olduğunu söylemeden geçmiyor. Öyle ki bu fikrin, serinin önceki oyunlarda olduğu gibi çok fazla çatışma içermeyeceğini hissetmişler. Jeff Ross da zaten oyuncuların kimseyi vurmadığı ilk Uncharted oyununa imza atmayı istemediğini sözlerine ekliyor.

Aslına bakarsanız, Naughty Dog geçmişte Sully ve Nathan’ın ağabeyi Sam ile başrolleri paylaştığı bir Uncharted oyunu fikrinden bahsetmişti. Buradan yola çıkarak, Jeff Ross ve ekibi tarafından planlanan konsept ile birleştirilmiş yeni bir Uncharted oyunu fena görünmeyebilir. Bakalım gelecek günler bizlere bu yönde yeni bir gelişme getirecek mi? Takipte olacağız.

Exit mobile version