Cyberpunk 2077’de Kayıt Dosyası Boyutu 8 MB ile Sınırlandırılmış!

Cyberpunk 2077'de çok eşya toplarsanız kayıt dosyanız bozulabilir...

Cyberpunk 2077 çıktığı günden beri oyuncuları hayal kırıklığına uğratıyor ve CDPR’ın başını ağrıtıyorken var olan tüm sorunları çok ciddi bir yenisi daha eklendi: Cyberpunk 2077’de kayıt dosyası boyutu 8 MB ile sınırlandırılmış! Yani, her normal açık dünya oyunundaki gibi ganimet stoklamak ve eşya üretmek PC’deki Cyberpunk 2077 kayıt dosyanızın patlamasına sebep olabiliyor!

İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Türkçe Platin Kupa Rehberi!

Her Şey Reddit’teki İsyan Gönderisiyle Başladı

Bir Reddit kullanıcısı Cyberpunkgame subreddit’i altında rastladığı bu hatayla ilgili olarak attığı destek biletine gelen yanıtı paylaştı:

cyberpunk-2077de-kayit-dosyasi-boyutu-8mb-ile-sinirlandirilmis

Hiç kimseyi tatmin etmeyen yanıtın meali şöyle:

“Merhaba,

Maalesef oyunun kaydı bozulmuş ve kurtarılamaz.

Lütfen eski bir kayıt dosyasından oynamaya devam et ve envanterinde daha az eşya/üretim malzemesi tutmaya çalış.

Eşya kopyalama hatasından faydalandıysan lütfen onu uygulamadığın bir kayıt dosyasına geç.

Kayıt dosyasının boyut sınırı ileride yapılacak yamalarla arttırılabilir fakat o durumda da bozulmuş dosyalar kurtarılamayacaktır.

Bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Genoan,

GOG Müşteri Desteği”

Reddit kullanıcısının aldığı cevap aynı zamanda GOG’nin FAQ yani Sık Sorulan Sorular sayfasında da kelimesi kelimesine paylaşılmış. Yani şu ana kadar bu sorun sebebiyle iletişime geçen en az bir oyuncuya önceden hazırlanmış bir mesaj kalıbıyla yanıt verildiğini biliyoruz.

İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Tüm Sonlar! Nasıl Erişilir?

Buradan açıkça şu anlaşılıyor: PC’de 8 MB ile sınırlandırdıkları azami kayıt dosyası büyüklüğünü BELKİ ileride gelecek yamalarla değiştirebilirler. Oyuncuyu Night City’e salan ve eşya üretmesini, satmasını, toplamasını teşvik eden bir oyun türünde kayıt dosyasını 8 MB ile sınırlandırmak akıl almaz bir durum. Çoğu minik ve sinir bozucu hata bir yana, oyuncuların saatlerce emek harcadığı bir kayıt dosyasını (ki Reddit’te konuyu paylaşan kişi tam 55 saatlik kayıt dosyasını bu sebepten kaybetmiş!) bir anda oynanamaz ve kurtarılamaz hale getiren bir sorun gerçekten çok ama çok can sıkıcı. 7 yıldır heyecanla yolu gözlenen bir oyunda oyunculara “Dur, onu da çantana almayı ver,” demek, kanımca tüm hatalar içinde konsol sürümü faciasıyla yarışır.

Cyberpunk 2077’de kayıt dosyası boyutu 8 MB ile sınırlandırılmış olabilir peki biz kayıt dosyamızı şişirmemek için nasıl önlemler alabiliriz?

Şu an için bazı Reddit kullanıcılarının düşündüğü gibi tüm platformlar için geçerli bir durum mu yoksa sadece PC’ye mi özel olduğu tam olarak açıklığa kavuşmuş değil. En azından PC’de save.dat dosyasının 8 MB’a çıkmaması gerekliliği kesin.

İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077’nin Sorunlu Çıkışı CD Projekt’e Ne Kadar Kaybettirdi?

Kayıt dosyalarını şişirmemek için yapılabilecek birkaç şey var:

Açıkçası, şimdilik eşya kopyalama hatasından faydalanmadıkça veya üretim seviyesini en azından 18’e kadar çıkarmadıkça ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmayız gibi görünüyor. Ama böyle bir sorunun insanların başına geldiğini görmek ve gerçekten alabildiğine at koşturmanın teşvik edildiği bir oyunda bu şüphe ve korkuyla hareket etmek bile yeterince can sıkıcı.

CDPR’a güncellemelerle oyunu toparlaması için en az bir 2 yıl tanımak ve sonrasında TW3’te olduğu gibi oyuna girip en iyi haliyle tadını çıkarmayı savunan taraftayım ve her gün yeni bir hatanın çıkması bu kararımın yerinde olduğunu bana göstermeye devam ediyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Cyberpunk 2077’nin hype trenine çoktan atladınız mı yoksa temkinli yaklaşan tarafta mısınız? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version