Cyberpunk 2077 Neden Ertelendi? İşte Şaşırtan Sebep

Konsollar yine başa bela oldu

Cyberpunk 2077 ertelenme sebebi

Bildiğiniz üzere Cyberpunk 2077 ile 16 Nisan 2020 tarihinde karşılaşmayı bekliyorduk. Buna karşın sonradan bir değişikliğe giden şirket, çıkış tarihini 17 Eylül 2020 olarak güncellemişti. Peki bunun arkasında ne yatıyor? Şirket içi kaynaklar oyunun ertelenme sebebini açıkladı.


Ana Konu: Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi


Cyberpunk 2077 Neden Ertelendi?

Cyberpunk 2077 ilk duyurudan bu yana dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Nitekim The Witcher 3: Wild Hunt ile de çıtayı yukarıya doğru çeken CD Projekt RED bu oyunla da oldukça başarılı işlere imza atacak gibi gözüküyor.

Buna karşın başta da bahsettiğim gibi oyunun 16 Nisan 2020 tarihinde çıkış yapması planlanıyordu. Ancak daha sonrasında bir açıklama yapan yapımcı şirket çıkış tarihinin ertelendiğini ve güncel olarak 17 Eylül 2020 olarak değiştiğini vurgulamıştı.

Bu noktada pek çok kişinin aklında ise bunun neden olduğu sorusu oluşmaya başlamıştı.

Konu hakkında açıklama yapan şirket içi kaynaklara göre çıkış tarihinin ertelenmesinin altında yatan ana sebep güncel nesil konsollardan kaynaklanıyor. Oyun güncel hali ile PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde oldukça kötü bir performans ile çalışıyor ve yapılan açıklamalara göre bazı rötuşlara gereksinimi var.

Özellikle Xbox One üzerindeki performansın çok daha kötü olduğunu söyleyen kaynak, belirlenen son tarihlere kadar sorunların çözülemediğini ve bu nedenle bir ertelenmenin yaşandığını vurguladı.


Cyberpunk 2077 İndir

 


Şirket son oyunlarının ardından başarılı imajını çizmek istemiyor ve bu nedenle maksimum özeni göstermek için çaba harcıyor. Bir anlamda geç olsun ama güç olmasın politikasının uygulandığını da söyleyebiliriz.

Tabii temel olarak baktığımızda bu adımın hepimiz için daha doğru olduğu söylenebilir. Sonuç olarak kötü bir performans ile oyunu oynamak yerine bir süre daha bekleyip verimli bir deneyim almak çok daha mantıklı gibi gözüküyor.

Yine burada daha farklı stratejiler de uygulanabilirdi. Ancak şirketin seçtiği kararın kendi içerisinde tutumlu olduğunu söyleyebiliriz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce atılan bu adım mantıklı mı? Hemen alt tarafta bulunan yorumlar sekmesinden görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version