CS:GO Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Rekorunu Geliştirdi

Oyuna olan ilgi tam gaz devam ediyor...

En çok tercih edilen ücretsiz oyunların başında gelen CS:GO eş zamanlı oyuncu sayısı rekorunda yeni bir zirve yaptı. Yakın bir zaman önce kırılan bu yeni rekor, oyuna olan ilginin yoğunluğunu da gözler önüne seriyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam ve Twitch’te Hogwarts Legacy’ye İlgi Hayli Yüksek


Oynaması ücretsiz olan Counter-Strike: Global Offensive, 2012 yılı içerisinde PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuştu. Source Engine ile geliştirilmiş ve çocukluğumuzda internet kafe kültürünün doğmasına vesile olan oyunun Steam versiyonu, 2018 yılı itibarıyla artık ücretsiz olarak oyuncuların beğenisine sunulmaya başlanmıştı.

Çıkışının üzerinden on yıldan fazla bir zaman geçmiş olan oyun, artan oyuncu sayısı ile yıllar içerisinde yeni rekorlar kırmaya devam etmişti. Cumartesi günü de bunlara bir yenisi eklendi.

cs-go-steam-rekoru

CS:GO Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Rekoru Kaç Oldu?

Son olarak 2020 yılının Nisan ayı içerisinde önemli bir eşiği geride bırakmış olan Counter-Strike: Global Offensive, 11 Şubat 2023 tarihi itibarıyla rekoru 1.320.219 olarak güncelledi. Son yirmi dört saat içerisinde ise 1.299.983 oyuncu eş zamanlı olarak oynamış iken, biz bu haberi yazarken sayı 789.669 olarak görünüyor.

Rehine kurtarma, bomba kurma dahil her birinin kendisine özgü oynanışının olduğu dokuz farklı modun bulunduğu Counter-Strike: Global Offensive için, 2018 yılının sonlarına doğru Danger Zone adında bir Battle Royale modu da bulunuyor. Hem görsel hem de fizik etkileri açısından da halen oyuncular etkileyen bir performans sunuyor. Her ne kadar oyun içi hile kullanımının önüne geçebilmek amacıyla dereceli maçların ücretli hale getirilmesi sonrasında aktif oyuncu sayısında düşüş yaşanmaya başlamış olsa da, bu durum kısa sürede olumluya çevrilmişti.

Exit mobile version