CS:GO Anlık Oyuncu Rekoru Kırdı

Counter-Strike: Global Offensive anlık oyuncu rekoru ile ölmedim dedi.

CS:GO anlık oyuncu sayısı, ilk defa bir milyonun üzerine çıktı. Oyunun yayınlanmasından bugüne kadar anlık oyuncu sayısı, dün itibarıyla ilk defa 1 milyon sayısını görmüş oldu.

Yaklaşık sekiz sene önce bilgisayar kullanıcıları ile buluşan Counter-Strike serisinin en yeni oyunu CS:GO, rekabetçi FPS oyunlarının değişmezleri arasına girmişti. Alıştığımız CS oynanışını koruyan ve oyunu modern tarza uyarlayan yapım, çıktığı günden bu yana çok sevilmişti.

Uzun süre ücretli şekilde satılmasına karşın, yakın zaman önce ücretsiz şekilde de oynanabilir hale getirilen CS:GO, dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yer alıyordu. On milyonlarca kullanıcısı bulunan yapım, 14 Mart itibarıyla uzun tarihinin ilklerinden birini yaşadı.

CS:GO anlık oyuncu sayısı rekor kırdı

Valve tarafından geliştirilen ve Steam üzerinden yayınlanan FPS oyunu CS:GO, dün akşam saatlerinde oyuncu rekoru kırdı. Steam üzerinde anlık oyuncu sayılarını gördüğümüz sayfa üzerinde, oyunun anlık olarak 1,002,031 oyuncuyu ağırladığı görüldü.

Resmi CS:GO sayfası ise Twitter üzerinden oyunculara teşekkür etti. 1 milyon oyuncunun aynı anda bir araya gelmesinin önemli bir olay olduğu hatırlatılırken, bunun oyun için rekor olduğunun altı çizildi.

CS:GO Anlık Oyuncu steam

Steam’den anlık oyuncu rekoru

Steam, Half-Life’tan tanıdığımız Valve tarafından geliştirilen, çevrimiçi oyun mağazası olarak 2003 yılında kullanıma açılmıştı. Çıktığı yıllarda batmaya mahkum bir sistem olarak tanıtılan Steam, inanılmaz bir başarı hikayesine imza atmıştı.

İnternet hızlarının yükselmesi ve oyun sayısının yükselmesi sonrasında Steam, bilgisayar oyuncularının değişmezleri haline gelmişti. Hatta Steam’in ölmekte olan bilgisayar oyunculuğunu kurtardığı dahi dile getirilmişti.

Hatırlayacağınız üzere konsolların giderek güçlenmesi sonrasında, oyun sektörü bir ara sadece konsollara çalışıyordu, bilgisayarlara ise konsol sürümlerinden yapılan portları sunuyorlardı. Yaklaşık 10 sene önce bilgisayar oyunculuğunun öldüğü dahi konuşulurken, Steam’in kolay kullanımı işleri değiştirmişti. Bağımsız oyunların kolayca yayınlanması ve oyunculara sunduğu hizmetlerle Steam, bilgisayarı tekrar yükseltmiş ve müthiş oyunların çıkmasına ön ayak olmuştu.

PC ve oyun denilince akla gelen ilk isimlerden olan Steam, 14 Mart 2020 tarihinde anlık kullanıcı sayısı rekoru kırdı. CS:GO’nun bir milyon oyuncuyu gördüğü sıralarda Steam’de anlık olarak 19,728, 027 kişi bulunuyordu.

19,728, 027 sayısı Steam için anlık oyuncu rekorunu ifade etmeye yetiyordu. Böylece Steam, bilgisayar oyunculuğunun ne kadar güçlendiğini bizlere bir kez daha göstermiş oldu.

Exit mobile version