Crytek PS5 Daha İyi Bir Konsol Açıklaması Yaptı

Crytek'e göre PS5, Xbox Series X'ten daha iyi bir konsol...

crytek ps5 açıklaması ps5 vs xbox series x

Crytek PS5 açıklaması ile şaşırttı. Bugüne kadar geliştirdiği Crysis oyunları ile bildiğimiz oyun stüdyosu, PS5’in yeni nesil konsolların en iyi olduğunu açıkladı.

PS5 mi Xbox Series X mi daha iyi sorusu, konsollar gerçek anlamıyla piyasadaki yerlerini alana kadar cevaplanamayacak gibi duruyordu. Her iki taraftan gelen donanım açıklamalarının ardından Xbox Series X‘in çok daha güçlü olduğu gün yüzüne çıkmıştı. Donanım olarak bu sefer PlayStation’ı geride bırakan Xbox, yeni konsol öncesinde satın aldığı oyun stüdyolarıyla özel oyun konusunda da açığını kapatmak üzere harekete geçmişti.

İki konsol arasında önemli donanımsal farklar olmasa dahi Xbox bir adım önde görünüyordu. Fakat Crytek’te çalışan bir rendering mühendisi, karşılaştırma hakkında açıklamalar yaptı.


İlginizi çekebilir: Xbox Series X Tüm Özellikleri


Crytek PS5 daha iyi açıklaması ile şaşırttı

Almanya’da üç Türk kardeşin kurduğu Crytek, geliştirdiği Crysis oyunlarıyla adından söz ettirmişti. Oyun stüdyosu, her ne kadar oyunlarıyla gündeme gelse de aslında oyun motorları üzerine uzmanlaşmıştı. Çokça kullanılan CryEngine ile birçok oyunun geliştirilmesine yardımcı olan şirket, son olarak Hunt: Showdown ismini verdiği oyun ile piyasalardaki yerini almıştı.

Crytek bünyesinde rendering mühendisi olarak görev alan Ali Salehi, kişisel Twitter adresi üzerinden Farsça açıklamalar yaptı. Salehi, yaptıkları ilk denemelerin ardından PS5’in çok daha iyi bir konsol olduğunu düşündüklerini aktardı. Crytek’teki diğer geliştiricilerin de aynı fikirde olduğunu iddia eden Salehi, temelde kendi fikirlerini dile getirmiş oldu.

Ali Salehi’nin açıklamalarının en can alıcı tarafı ise şuydu: “En yüksek performansı alabilmek için kod yazması en kolay konsol PS5’ti.” Kısaca Salehi, konsolun kodlama konusunda çok daha rahat olduğunu ve bu sayede oyun geliştiricilerinin zorlanmasına gerek olmadığını belirtti. Hatırlayacağınız üzere PS3 bu konuda oldukça katıydı. Bu sebeple konsolun son günlerine kadar gerçek performansını kullanan oyunları pek görememiştik.


İlginizi çekebilir: PlayStation 5 Tüm Özellikleri


Fark yaratan PS5’in SSD’si mi?

Sony’nin teknik tasarımlarının başındaki isim olan Mark Cerny, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantı ile PS5 özellikleri hakkında tüm detayları anlatmıştı. Cery’nin anlattıkları arasında konsolun SSD sistemi sayesinde, tasarım anlayışının değişeceği detayı da vardı.

Cerny’e göre çok hızlı çalışan SSD sistemleri, oyun geliştiricilerinin işlerini kolaylaştıracak ve daha kaliteli görsellerin yaratılmasının önünü açacaktı. Bir rendering mühendisinin en çok önemseyeceği detay bu olduğundan, Salehi’nin sadece bu taraftan bakarak, iki konsolu karşılaştırdığı söylenenler arasında yerini aldı. Karşılaştırma konusunda daha fazla detay almak için sizler için hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz.


PlayStation 5 ve Xbox Series X karşılaştırması! Hangisi daha iyi?


Exit mobile version