Crystal Dynamics’ten Tomb Raider Açıklaması Geldi

Eidos Montreal de Deus Ex ve Thief haklarını almış...

Embracer Group satın alımı sonrasında, Crystal Dynamics’ten Tomb Raider açıklaması yapıldı. Bunun yanı sıra, Eidos Montreal de yeni bir açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Tomb Raider Oyunu Detayları Sızdırıldı


The Angel of Darkness sonrası Core Design stüdyosunun kapanması ile el değiştiren Tomb Raider serisi, Square Enix bünyesindeki Crystal Dynamics stüdyosuna devredilmişti. Ne var ki son çıkan Shadow of the Tomb Raider ile seri, Eidos Montreal ile bir kez daha geliştirici değiştirmişti.  

z9adB3Qy6P3iPpvWs7QURS-1200-80

Crystal Dynamics’ten Tomb Raider Açıklaması

Bildiğiniz gibi Embracer Group ile Square Enix arasında imzalanan ve yakın bir zaman önce sonuçlanan anlaşmayla, Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve Square Enix Montreal stüdyolarını Japon oyun devinden satın almıştı. Bu satın alımın sonrasında ise İsveçli oyun holdingi, kendi içinde bir düzenlemeye gitti. Bu bağlamda, Tomb Raider ve Legacy of Kain serileri yeniden İngiliz stüdyoya döndü. 

“Crystal Dynamics’in Tomb Raider ve Legacy of Kain dahil birden fazla oyun markasının kontrolünü, önceki sahibi Square Enix Limited’dan aldığı konusunda bilgilendirmekten dolayı heyecan duyuyoruz. Bu değişimin sonucu olarak, Crystal Dynamics (veya onun bağlı kuruluşu) artık bu oyunların sahibi ve ilişkili oynanış ve kişisel verinin de kontrolünde olacak.” 

Öte yandan, son Tomb Raider oyunu ile karşımıza çıkan Eidos Montreal ise yayınladığı ayrı bir bildiri ile Deus Ex ve Thief oyunlarının haklarını bütünüyle devraldığına dair resmi bir açıklamada bulundu. 

Şu anlık yeni bir Deus Ex veya Thief oyunu gelir mi bilinmez, ama geçtiğimiz ay Jeff Grubb tarafından ortaya atılan bir söylem ile Eidos Montreal’in yeni bir Deus Ex için heyecanlı olduğunu rapor etmişti. Bunun yanı sıra, Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olan yeni Tomb Raider oyununu da tabii ki unutmamak lazım. 

Exit mobile version