Crysis Remastered Resmiyet Kazandı! İşte Çıkacağı Platformlar

Crysis Remastered resmi internet sitesindeki yerini aldı...

crysis remastered

Crysis Remastered resmiyet kazandı. Resmi Crysis internet sitesinde fark edilen küçük bir değişiklikle birlikte Crytek’in üzerinde çalıştığı oyun gün yüzüne çıktı.

Almanya’da üç Türk kardeşin kurduğu Crytek isimli oyun stüdyosu, uzun süredir video oyunları ve video oyun motorları geliştiriyordu. Şirket geliştirdiği CryEngine isimli oyun motoru ile birçok oyunun geliştirilmesine ön ayak olurken, kendi oyunlarını da yapmıştı.

Çok sevilen Far Cry serisinin ilk oyununu geliştirdikten sonra seriyi Ubisoft’a satan Crytek, ardından kendi FPS oyununa başlamıştı. Crysis adını verdiği oyun, başarılı oynanış mekaniklerinin yanı sıra grafikleriyle çok beğenilmişti.


İlginizi çekebilir: Crytek, Crysis HD Remaster üzerinde mi çalışıyor?


13 Kasım 2007 yılında piyasaya sürülen Crysis, zamanın teknolojinin çok ilerisinde grafikler sunuyordu. Bunun yanı sıra oyun Türkçe seslendirme seçeneği ile çıkarak, ülkemizdeki oyuncuları bir hayli sevindirmişti.

Son günlerde ise ilk oyunun elden geçirilerek tekrar piyasaya sürüleceği konuşulmaya başlanmıştı. İddiaların gerçekliği bugün ortaya çıktı.

Crysis Remastered Duyuruldu

Geçtiğimiz günlerde üç yıldır sessiz olan Crysis Twitter hesabı, tekrar aktif olmuştu. “Data Alınıyor” ve “Nomad hala oralarda mısın?” şeklinde paylaşımlar yapan hesap, bir şeylerin geldiğini bizlere göstermişti.

Yapılan paylaşımlardan sonra Crytek’in Crysis 4 ya da Crysis HD Remaster üzerinde çalıştığı konuşulmaya başlanmıştı. Stüdyodan gelecek resmi açıklama dört gözle beklenirken, küçük bir ayrıntı ortaya çıktı.

Twitter kullanıcısı lashman, Crysis resmi internet sitesi üzerinde yapılan değişikliği fark etti. Kullanıcı sözleşmesi sekmesinde yapılan değişiklikte şirket, direkt olarak Crysis Remastered çalışmasından bahsediyordu. Sayfada yer alan işaret hemen aşağıdaki gibi olmuştu:

Crysis Remastered brings new graphic features, high-quality textures, and the CRYENGINE’s native hardware- and API-agnostic ray tracing solution for PC, PlayStation, Xbox, and – for the very first time – Nintendo Switch.

Bu kısmı Türkçeye çevirdiğimizde ise şunlar söyleniyordu: “Crysis Remastered yeni grafik detayları, yüksek kaliteli kaplamalar ve CRYENGİNE’in donanım tabanlı native ve API üzerine kurulu ışık takip çözümlerini PC, PlayStation, Xbox ve -ilk defa olarak- Nintedo Switch’e getiriyor.”


Hemen yukarıdaki bilgilerin ardından Crysis resmi YouTube kanalı üzerinden oyuna dair ilk videoyu paylaştı. En yukarıda izleyebileceğiniz videoda, oyunun yeni halinden ilk video da gösterildi. NVIDIA’nın Ray Tracing teknolojisi ile oyunun bambaşka göründüğü 2 saniyelik görüntü de dahi kendini fark ettirdi.

Resmi açıklamanın ardından oyunun çıkış tarihi merakla beklenmeye başlarken, yukarıda verilen çıkış platformları da doğrulanmış oldu.


Hangi platformlara çıkacak?

Yukarıda yer alan açıklamadan anladığımız üzere elden geçirilmiş Crysis 1, her zaman ilk hedefi olan PC’ye kesinlikle çıkıyor. Bunun yanı sıra PlayStation ve Xbox olarak belirtilmesinden anladığımız üzere oyun hem PS4 hem de Xbox One’a çıkıyor. Dahası PS5 ve Xbox Series X için de çıkış yapması muhtemel görünüyor.

Oyunla ilgili detayların yakın zaman sonra tanıtılacağı artık kesinleşirken, ilk videosu ise merakla beklenmeye şimdiden başlandı.

Exit mobile version