Crysis Remastered İnceleme

Son zamanların en iyi remaster oyunu?

Crytek, 2007’de piyasaya sürdüğü ilk Crysis oyunu ile dikkatleri üzerine çekmiş ve oyun dünyasına yön vermesiyle ün kazanmış bir şirket konumunda. Dönemine göre hikayesi, oynanışı ve grafikleriyle ön plana çıkan Crysis, özellikle Türkiye’de hemen hemen herkesin ucundan da olsa deneyimlemek istediği bir marka haline dönüştü. Crysis Remastered İnceleme.

Aradan geçen 13 yılın ardından Crytek, serinin ilk oyunu olan Crysis’in Remastered versiyonunu bizlerin beğenisine sundu. Peki Crysis Remastered bizlere neler vaat ediyor? Beklenen kaliteyi sunuyor mu? Satın almaya değer mi? İşte tüm detaylarıyla Crysis Remastered!


İlginizi Çekebilir: Mafia 2: Definitive Edition İnceleme


Crysis Remastered İnceleme

Saber Interactive ortaklığında geliştirilen Crysis Remastered, mevcut nesil konsollar için geliştirilmiş grafikler ve optimizasyonlar sunuyor. Bu; yüksek kaliteli dokular, iyileştirilmiş yumuşatma, derinlik, yeni ışık efektleri ve hareket bulanıklığını kapsamakta. PlayStation 4 üzerinden deneyimlediğimiz yapım, açıkçası pek devrimsel değişiklikleri beraberinde ”getirememiş.”

Özellikle oynanabilirlik açısından fazlasıyla tok duran oyun, zamana ayak uydurma konusunda ciddi sıkıntılar taşımakta. Vuruş hissiyatı ve modellemeler bu sıkıntıların başını çekmekte. Saber Interactive ekibinin vuruş hissiyatını olduğu gibi aktarması ne kadar sığ bir remaster çalışmasına giriştiklerinin en büyük kanıtı niteliğinde diyebiliriz.

Crysis Remastered

Peki ya her şeyden öte yapay zeka? Zorluk derecesinin artırılması ile yapay zeka beklentileri karşılıyor mu? Oyunu en zor seviye olan Delta zorlukta deneyimledim. Maalesef karşı karşıya kaldığım tek fark düşman gruplarının bana vermiş oldukları hasar oranı oldu. Birçok görevi Nano Giysinin özellikleri arasında yer alan görünmezlik pelerini sayesinde aşabiliyor ve geçebiliyorsunuz.

Yer yer boss savaşlarında karakterlerin donup kaldığına bile şahit olmak beni üzdü. Optimizasyon kanadında Crysis’in iyi performans sunduğu bir gerçek. Oyun boyunca herhangi bir çökme veya fps düşüşü ile karşılaşmadım. Oyunun PC tarafında grafiksel açıdan daha iyi bir deneyim sunduğu düşüncesindeyim ancak konsol tarafında… Bu hiç iyi olmadı Crytek!

Kuzey Kore? Uzaylı İstilası? 

Eminim birçok kişi ilk oyunun hikayesini az çok hatırlıyordur. Ancak oyunu daha önce hiç oynama fırsatı yakalayamamış takipçilerimiz için ufak bir hatırlatma yapmak isteriz. Crysis’teki olaylar Kuzey Kore sahili yakınlarında bulunan adada antik bir uzaylı mekiği keşfedildiği 2020 yılı gelecek kurgusu içerisinde gelişmekte.

Hikayemiz Nomad lakaplı ABD Delta ekibinde görev yapmakta olan Jake Dunn adında bir askerin rolünü bizlere devrediyor. Nomad, Nano Giysi ile donatılmış özel eğitimli bir asker. Oyun boyunca Kuzey Kore ordusu ve uzaylı düşmanlar karşısında dört farklı konumda savaş vermekteyiz. Bunlar sırasıyla; tropik ada ormanı, buz kürenin içerisi, yerçekimi bulunmayan bir uzay gemisi ve ABD uçak gemisi.

Oyun sizi hikaye boyunca özgür kılmaktan çekinmiyor ve bu alanlarda dilediğiniz gibi hareket edebilme imkanınız var. Ayrıca size verilen görevleri yerine getirmek gibi de bir zorunluluğunuz bulunmuyor. Yan görevlerin hikayeye herhangi bir katkısı da bulunmamakta. PlayStation üzerinden kupa kasmak isteyen oyuncuların bu görevlerin tamamını yerine getirmeleri gerekmekte.

Oyun her ne kadar uzaylı macerasını içerse de gerçekçi bir düzlem üzerine yerleştirilmeye çalışılıyor. Hikaye boyunca merak düzeyi üst seviyede tutulmaya çalışılmış. Atmosfer oyuncuyu içine çekmeyi başarıyor. Belki de tek büyük artısı olarak nitelendirilebilir.

Sen İstiyor Türkçe Dublaj? 

Crysis Türkçe dublaj seçeneği ile 18 Eylül’de çıkışını gerçekleştirdi. Sony sayesinde son yıllarda erişebildiğimiz kaliteli yerelleştirme çalışmalarından sonra Crysis’in Türkçe dublajı bana o kadar kulak tırmalayıcı geldi ki… Oyun boyunca keşke hiç kimse konuşmasa da ben kendim hikayeyi çözümleyerek gidebilsem düşüncesinden çıkamadım. İkincil karakterlerin ucuz sesleri ve tepkileri oyuncuyu adeta çileden çıkaracak cinsten.

”Ünlü” seslendirme sanatçılarının yer aldığı Crysis, kesinlikle eski tadı veremiyor. Büyük bir heyecanla başladığım yapımın başından hüsrana uğramış bir ruh haliyle kalktım sevgili Turuncu Levye takipçileri. Oyuna şu an PlayStation Store üzerinden 139,00 TL’ye ulaşabilirsiniz. Benim tavsiyem biraz daha fiyatının düşmesini beklemeniz yönünde olacak.

Serinin ilk oyunu olan Crysis’i mevcut nesilde ilk kez deneyimleyecek kullanıcıları 13 yıllık çözülmeyi bekleyen bir gizem bekliyor. Orijinal yapımı oynayan kullanıcılar içinse büyük bir hayal kırıklığı… Crytek, remaster oyunu ile yakaladığı başarısız çıkışı umarım Crysis 4 ile serinin hayranlarına unutturur.

Yapımı PC üzerinden deneyimlemek isteyen takipçilerimizin aşağıda yer alan sistem gereksinimlerini dikkate almalarını öneririz.

Minimum:

Önerilen:


Peki ya siz Crysis Remastered inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Crysis Remastered

6 Puan

Crysis Remastered bizlere neler vaat ediyor? Beklenen kaliteyi sunuyor mu?

ARTILAR

  • Hikaye

EKSİLER

  • Türkçe Dublaj
  • Oynanış
  • Grafikler
  • Yapay Zeka

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 6
Exit mobile version